Ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutus (EIS) toetab projekti 13 miljoni euroga, millele lisaks investeerib osaühing Loodusspaahotell ligemale 23 miljonit eurot. Sellise suurusega projekt on esimene turismi suurinvesteering Ida-Viru õiglase ülemineku fondi vahenditest.

„Loodusspaahotell aitab oma kaasaegse ärikontseptsiooniga arendada kogu regiooni ning tõsta piirkonna populaarsust nii sise- kui välisturistide seas. Lisandunud külastajad toovad tulu ka regiooni teistele ettevõtjatele ning loovad eelduse uute töökohtade tekkeks. Samuti on uus spaa kindlasti atraktiivne kohalike inimeste heaolu tõstjana,“ ütles EISi juhatuse liige Sigrid Harjo.

Uus spaahotell hakkab asuma Alutaguse vallas Uusküla külas.

„Kavandatav loodusspaahotell ei ole pelgalt funktsiooni ja vormi väljendus, vaid külastajate füüsilist ja vaimset heaolu tõstev elamuskogemus. Hotelli on planeeritud 97 numbrituba koos restorani, kahe lounge’i, multifunktsionaalse seminariruumi, spaakompleksi basseinide ala ning kahe spaasviidiga, hoolitsusala ning palju muu huvitava ja ka harivaga,“ sõnas Loodusspaahotell OÜ juhatuse liige ja kontseptsiooni juht Jako Kapp. Ta lisab, et igale toale ja toimealale on loodud omaette identiteet nii arhitektuurilt, kujunduselt kui ka ümbritsevalt vaatelt, mis on täiesti uudne praktika spaahotelli kavandamisel.

 Sellise suurusega projekt on esimene turismi suurinvesteering Ida-Viru õiglase ülemineku fondi vahenditest.

EISi turismijuhi Anneli Lepa sõnul vajab Ida-Virumaa asendust Vene turistile ning uus spaa loob selleks head eeldused. „Uued eristuvad pakkumised muudavad piirkonda atraktiivsemaks meie teiste lähiturgude, Soome ja Läti külastajate silmis, kellest praegu sõltub peamiselt turismiettevõtjate teenitav eksporditulu,“ sõnas Lepp. Lepa sõnul plaanitav projekt teiste Ida-Viru spaahotellidega otseselt ei konkureeri, sest on unikaalse asukoha ning oma selge nišiga, pakkudes majutust ja teenuseid teadlikule ning kvaliteeti otsivale kliendile.

Jako Kapi sõnul kaasneb loodusspaahotelli turule tulekuga 45 000–50 000 täiendavat ööbimist aastas ning ligikaudu 2 miljonit eurot täiendavat otsest maksutulu riigile ja kohalikele omavalitsustele, millele lisanduvad kaudsed tulud tänu mõjule ka teistele piirkonna ettevõtjatele. „Koos hooajaliste ja kaudsete töökohtadega luuakse projekti mõjul piirkonda ligemale 100 uut töökohta“ sõnas Kapp.

Loodusspaahotelli arhitektiks on KUU arhitektid, sisekujundajaks ArtAku Sisearhitektuuribüroo, maastikuarhitektiks KINO Maastikuarhitektid ja peaprojekteerijaks Projekt O2.