Aastatagusega võrreldes kasvas reisijate arv 21% ning 2019. aasta sama perioodiga võrreldes oli reisijaid 3,5% rohkem. Kasvu peamiseks põhjuseks olid lisandunud lennuvõimalused - uute liinide ja lisalendude näol tõid lennufirmad turule 23% enam istekohti.

Kõige enam lennati juunis Tallinnast Stockholmi, populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Helsingi, Riia, Frankfurt ja Antalya. Juunis toimusid regulaarlennud 38 sihtkohta, millele lisandusid pakettreisid erinevatesse Türgi, Kreeka, Montenegro, Egiptuse, Bulgaaria ja Albaania puhkusepiirkondadesse. Lennufirmadest oli suurima turuosaga airBaltic, millega lendas 25% reisijatest, Ryanairi reisijad moodustasid 17,6% ja Lufthansa reisijad 10,6% turuosast.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liige Eero Pärgmäe: „Suvi on traditsiooniliselt puhkuste periood ja sellest tulenevalt ka lendamise tippaeg. Sel suveperioodil on oma lennumahtusid Tallinnast suurendanud kõik regulaarlende pakkuvad lennufirmad. Tihedam konkurents turul tõi kaasa soodsamad lennupiletite hinnad, mis toetas omakorda nõudlust.“

„Reisimise tipp-hooajal ei saa jätta märkimata, et lennujaama sujuvamaks läbimiseks ning lennust maha jäämise vältimiseks soovitame tulla lennujaama kaks tundi enne lennu väljumist, et jõuaksite kõik vajalikud protseduurid õigeaegselt läbida ning rahulikult puhkust nautima suunduda,“ rõhutas Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis juunis 8383 reisijat: Kuressaare lennujaama 3720, Tartu lennujaama 2978 (sh Tartu-Helsingi regulaarliini 2792) reisijat, Kärdla lennujaama 1651 ja Pärnu lennujaama 34 reisijat.

Sel suvehooajal on Tallinna lennujaamast võimalik otselennuga lennata enam kui 50 sihtkohta.