Wagenküll Lossispaa esitleb: Taagepera lossi võlupark „Alice Imedemaal“

Muinasjutuline Taagepera loss on Skandinaavia maade kauneim juugendehitis, millele lisab sel suvel unikaalse lisaväärtuse juuni lõpus avatud võlupark, kus Imedemaa ilu on võimalik nautida septembri keskpaigani. Maailmakuulsast lasteloost inspiratsiooni saanud pargis avas uksed tõeline võluriik koos tuhandete lillede, värvilise võlumetsa, kümnete temaatiliste skulptuuride ja hiigelsuurte installatsioonidega. Pargi keskmes troonib tõeline vaatamisväärsus – Versaille’ stiilis kümnemeetrine purskkaev, mis hiilgab pimedas eri värvi tuledes. Luksusliku purskkaevuni viivad jalutusrajad on palistatud kaunite elupuude ja värviliste lilleklumpidega. Lastepargis üllatab mudilasi lisaks lastemajale ka purilennuk, mille pikkadel tiibadel on tore ronimist harjutada. Rohkelt üllatusi ja avastamisrõõmu jagub pargis seega nii suurtele kui ka väikestele ning piletid on taskukohased.

Kunst, maagia ja ajalugu käsikäes

Taagepera lossi üks väljapaistvamaid arhitektuurielemente on muljetavaldav 42-meetrine torn. Sel kevadel läbis lossitorn kunstilise uuenduskuuri, mille tulemusel saab iga külastaja end tunda kui muinasjutus. Kunstnik Helina Toateri võlupintsli abil jutustab torni iga korrus oma lugu ja avab nurgakese müstilisest võlumaailmast. Torni seinu ehivad võrratud mustrid, maalid ja peeglid, looklevad lilled ja puud, lagesid kaunistavad ajastutruud lühtrid. End saab tunda tõelise lossihärra või -prouana, istudes kullaga kaetud kuninglikus toolis. Ja kui hästi läheb, võib sattuda isegi peeglitagusele maale!

Rikkalik kõhutäis kohvikus või restoranis

Mis oleks aga väljasõit ilma maitsva kehakinnituseta! Taagepera lossi suurepärane köök on saanud juba legendaarseks. Pargi külastajaid ootab kerge menüüga suvekohvik Alice, kus toidu saab kätte soodsa hinnaga ja kiirelt. Samuti on avatud külastajate tõeline lemmik, lossis asuv mitmekesise menüüga restoran Wagenküll. Pakutavad road teeb selles restoranis eriliseks nende valmistusviis. Toidud valmivad Josperi puusöeahjus, mis säilitab roogade mahlasuse, tekstuuri ja hõrgu maitse. Wagenkülli restorani firmaroogadeks on kujunenud paruni hõrk metsseahautis, erinevate lisanditega plangulõhe, valge veini kastmes küpsetatud krevetid ja ainult Wagenküllis pakutav, keelt alla viiv magustoit nimega creme caramel. Külastajad on andnud restorani toitudele ja heale teenindusele alati maksimumhinnangud.

Tõeline lõõgastus spaa- ja saunakeskuses

Lisaks pargikülastusele tasub nautida ka lossi soklikorrusel asuvat luksuslikku spaa- ja saunakeskust. Sealne ajalooliste võlvide vahel asuv elegantne ja rahustav atmosfäär mõjub lõõgastavalt kõigile meeltele. Spaarõõme pakuvad viis erinevat sauna, millest kõige eripärasem on palkhaaval üles laotud suitsusaun – suure küttekolde leili kangus lubab laval vihelda ja sellist võimalust ei jäta ükski tõeline saunasõber kasutamata. Populaarsed on ka kaks erinevat aurusauna, traditsiooniline Soome saun ja merevaigusaun, kus temperatuur ei tõuse üle 55 kraadi. Pärast soojal lamamistoolil lebotamist on võimalus mediteerida eraldi puhkealal, kus saab imetleda mitmemeetrises akvaariumis ujuvate kalade elu. Lisaks mullivannile võib mõnuleda Jaapani vannis ja ujuda sooja veega välibasseinis. Päikeseliste ilmadega on välibasseini kõrval avatud ka terrass, kus palava päevaga on mugav meresinise veega basseini sulpsatada. Lisateenusena on saadaval erinevaid keha-, näo- ja vannihoolitsusi ning massaaže. Unikaalne lossispaa on lõõgastust otsivale inimesele tõeliselt sõltuvust tekitav: kes korra käinud, tuleb kindlasti tagasi.

Aadellik majutus Wagenkülli hotellis

Kui lossi- ja pargikülastus ette võtta, on kõige mugavam broneerida endale majutus hubases Wagenkülli hotellis. Lossi peamajas asuvad ajaloolise hõngu ja kaasaegsete mugavustega toad ning sviidid. Tasub tähele panna, et iga sviit on erineva sisekujundusega: tube ilmestavad baldahhiinvoodid, eripärased aknaorvad ja sviitides on ka avatud vann. Lossi kõige vingema vaatega Panorama sviit asub peamaja kõrval asuvas Pargimajas – selle akendest näeb hingetuks võtvat täispanoraami lossile. Pea kõigis moodsa sisustusega Pargimaja tubadest avaneb hunnitu vaade lossile. Peamaja ja Pargimaja on omavahel ühendatud maa-aluse tunnel-galeriiga, mille kaudu on mugav hommikumantlis otse spaasse jalutada. Kõikidele ööbijatele on hinna sees piiramatu spaa- ja saunakeskuse ning võlupargi külastus, samuti rikkalik hommikusöök.

Lossispaa Wagenküll ootab külla! Uuri lähemalt Wagenküll Lossispaa kodulehelt ja ära unusta: 28. juunil sai Taageperas alguse selle suve muinasjutt!

Jaga
Kommentaarid