Esmalt toimusid lennud Tartust Helsingisse kaks korda päevas, kell 06.00 varahommikul ja pärastlõunal kell 15.00, kuid nüüdseks läheb Tartust Helsingisse lend vaid üks kord päevas pärastlõunal.

Delfi Reisijuhile kirjutas lugeja, kes on Finnairi otsuse tõttu frustreeritud, sest ta vajaks just varahommikust lendu, et õigeks ajaks Helsingisse tööle jõuda. „Töölkäijatele on see väga halb uudis,“ nentis ta. „Nii ebaregulaarne graafik just väga palju lenndajaid juurde ei too, pigem vähendab.“

Augustis taastub vana graafik

Finnairi sõnul on ärireisidele suvel väikesem nõudlus, mistõttu vähendas lennufirma Tartu-Helsingi lendude tihedust juunis ja juulis. Augustis taastub vana lennugraafik ehk lennud toimuvas taas kaks korda päevas. „Pärastlõunane lend ühendab hästi Euroopa võrgustikku ja teenindab meie kliente, kes reisivad Helsingist kaugemale,“ ütleb Finnairi esindaja.

Finnair alustas Tartu-Helsingi lendudega märtsis, kuid pidi aprilli lõpus lennud peatama, sest Venemaalt tekitatud GPS-i häired takistasid lennukitel Tartule lähenemist. „Vabandame klientide ees lendude peatamisest tingitud ebamugavuste pärast. Lennuohutus on alati meie prioriteet ja kuna Tartule lähenemine eeldab hetkel GPS-signaali, ei saa me GPS-i häirete korral sinna lennata,“ ütles Finnairi lennuoperatsioonide juht Jari Paajanen aprilli lõpus Delfi Ärilehele.

Lennuliiklus kahe linna vahel avati uuesti juuni alguses. Lennufirma sõnul on GPS-häired alates 2022. aastast selgelt suurenenud, kuid see ei ole mõjutanud lendude ohutut toimimist. Finnairi rõhutab, et nende õhusõiduki süsteemid tuvastavad GPS-häired ja lennukil on muud navigatsioonisüsteemid, mida saab kasutada GPS-häirete korral.