Tänaseks pole ainult laisk kirjutanud Eesti elanike massilisest kolimisest Hispaaniasse. Teavet on tänapäeval palju ja see on väga erinev: suurtest edulugudest, mis panevad meid vaikselt kadedusest ohkama, kuni tunnistusteni, et kolimine Hispaaniasse oli viga. Siiski meelitavad paradiislik ilm, taskukohane kinnisvara ja üks kiiremini kasvavaid majandusi EL-is meie kaasmaalasi nagu magnet. Ja hoolimata sellest, kui väga me oma kaunist Eestit armastame, on lörtsist novembrit peaaegu 10 kuud aastas taluda aastatega üha raskem. Seetõttu on peamine kolijate kontingent – finantsiliselt kindlustatud ja oma karjääris edukad inimesed, ettevõtjad, pensionärid, inimesed, kellel on püsiv passiivne sissetulek, ja need, kes on otsustanud alustada nullist.

Peamine probleem eestlastel, kes kolivad püsivalt Hispaaniasse ..., on põhjalik ettevalmistus. Just nii, te ei kuulnud valesti. Ühest küljest on see õige, vastutustundlik ja väga eestlaslik. Teisest küljest, lugedes kõiki artikleid pealkirjadega „Kogu tõde Hispaaniasse kolimisest“ ja projitseerides neid endale, lükatakse kolimine taas ja taas edasi. Keegi ei räägi teile üheski artiklis ega veebiseminaril kogu tõde, sest igal kolimislool on oma Hispaania tõde. Hispaania, oma mitme sajandi pikkuse ajaloo ja rikkaliku kultuuriga, võib uhkustada mitte vähem rikkaliku bürokraatliku pärandiga. Dokumentide vormistamine, lubade hankimine, vajalike asutuste leidmine – kõik see võib muutuda tõeliseks seikluseks. Ja meie inimestele, kes on harjunud igasuguste teenuste digitaliseerimisega, võib selline tagasipöördumine minevikku põhjustada tugevat stressi. Ja võite olla kindlad, et bürokraatia puudutab ka teid.

Üldiselt on kõik üsna lihtne: tuleb kas proovida või mitte. Kui aga otsustate proovida, siis peate olema valmis, et mañana, fiesta ja bürokraatia on osa Hispaania reaalsusest, nagu ka päike, hea odav vein ja tühjad jutud. Sest Hispaania pole lihtsalt riik, see on elustiil, teile see kas sobib või mitte. Ärge uskuge kõike, mida internetis kirjutatakse. Igaühel on oma tee. Siiski ei ole üleliigne asjatundlik konsultatsioon neilt, kes on selle tee juba läbi käinud.

Hispaania

Meie tasuta veebiseminaril arutame peamisi küsimusi, mis tekivad Eesti elanikel Hispaaniasse kolimisel:

  • Milliseid dokumente Eestist kaasa võtta (diplomid, tõendid, laste vaktsineerimispassid jne)? Kas neid on vaja tõlkida?

  • Kust alustada elamispinna osas ja millised on kinnisvara hindade erinevused piirkonniti?

  • Kuidas pääseda arsti juurde? Kas Hispaanias on Haigekassa?

  • Kuhu riiki tuleb maksta maksud – kas Eestisse või Hispaaniasse?

  • Kui raske on Hispaanias töökohta leida? Kas pean ka keelt oskama?

  • Minu laps ei räägi sõnagi hispaania keelt – kuidas panna teda kooli?

  • Ma tulen Eestis arvel oleva autoga, kuidas sellega seal edasi toimida? Kas pean ümber registreerima? Aga tehnoülevaatus?

  • Kas mul on vaja Hispaania pangakontot või saan Eesti kontoga hakkama?

  • Kas Hispaania bürokraatia on tõesti nii keeruline ja ma ei saa ilma juristita hakkama?

  • Lisaks veel miljon küsimust, mis võivad tekkida.

Teave ja registreerimine tasuta veebiseminarile siin.