1. Mida Kreetal vaadata?

Kreetal on olemas kõik selleks, et nautida parimat uhkust: ideaalne suveilm kuni oktoobri keskpaigani, liivarannad, kristallselge taevasinine vesi, rikas ajalugu ja vapustavad vaatamisväärsused, kaunis loodus ja loomulikult kuulus ja maitsev Kreeka köök. Lisaks sellele kreeka külalislahkus ja Euroopa teenindusstandardid – juba tuttavad Baltikumi reisijale. Olenemata sellest, kas oled aktiivne looduseuurija, reisid pere ja lastega, otsid romantilist puhkust või tahaksid sõpradega pidutseda, leiad selle kõik Kreetalt.

2. Mida Kreetal proovida?

Kreeta pakub rohkelt tegevusi ja vaatamisväärsusi, päevaste ekskursioonidega on lihtne ja mugav reisida ka teistele Kreeka saartele. Rannahuvilised peaksid külastama Elafonissi randa, mis on kuulus oma roosa liiva ja selge vee poolest, seda nimetatakse sageli Euroopa ilusaimaks rannaks. Saare iidse ajalooga tutvumiseks alusta ikoonilise Knossose paleega Heraklionis, mis on tõenäoliselt iidse Minose tsivilisatsiooni kõige olulisem seni säilinud mälestusmärk.

Knossose palee varemed

Külasta Heraklioni arheoloogiamuuseumi, et näha ulatuslikku Minose esemete kogu. Loodusesõbrad saavad matkata Samaaria kurus, mis on Euroopa pikim. Populaarseim atraktsioon ühepäevareisiks on kuulus Santorini saar, millel on suurepärased vaated ja unikaalne arhitektuur. Sinna pääseb Kreetalt parvlaevaga, sõiduks kulub olenevalt teenusest umbes 2-4 tundi. Aktiivse vaba aja veetmise armastajad saavad minna džiibisafarile, et avastada kaugeid piirkondi ja ratsutada läbi maaliliste maastike või minna mereseiklustele, avastada snorgeldades elavat mereelu või nautida purjetamis- ja kalapüügireise. Ära unustage kogeda kuulsat Kreeka kööki, nautida traditsioonilisi roogasid, nagu moussaka ja dakos, ning proovida kohalikes tavernades värskeid mereande.

Elafonissi rand

3. Kuidas valida Kreetal hotelli?

Õige hotelli valimine on eduka reisi üks olulisemaid aspekte. Silmas peab pidama asukohta ja lennujaama, ümberistumisaega, pakutavaid mugavusi, sealhulgas basseine, restorane, randa. Lugema peaks ka hiljutisi arvustusi. Näiteks Heraklioni lennujaamale lähim kuurort on Ammoudara, mis asub lennujaamast vaid 9 km kaugusel. Join UP! Baltic soovitab Mitsise hotelliketti, mis on üks nõutumaid Kreekas. Kõik Mitsise hotellid asuvad lennujaamast umbes 30-60 minuti kaugusel, ümberistumisajad olenevad transfeeri tüübist ja liiklusoludest.

„Kolm kõige populaarsemat Mitsise hotelli on saadaval ainult Join UP!-is: Mitsis Bali Paradise 4* on neist kõige väiksem, hubane ja kaasaegne, See asub mereäärses Bali külas, mis on kuulus oma autentse keskkonna poolest. Hea valik paaridele ja peredele, kes soovivad kogeda kõrgeid teenindusstandardeid ja viibida maalilises külas. Mitsis Cretan Village 4* – suur hotell 344 toaga, mida ümbritsevad laiad haljasalad. Asub kauni Anissarase kuldse ranna kõrval; olemas pikk (75m) liumägi. Pakutakse rinevat tüüpi majutust peredele, kes saavad valida, kas ööbida ühes suures toas või kahe eraldi magamistoaga toas.

Saare üks parimaid hotelle Mitsis Royal Mare 5* vastab kõrgeimatele ootustele ja sobib ka kõige nõudlikumale reisijale. Hotellis on üks Kreeta vanimaid ja suurimaid thalassokeskuseid, kus kõik kvaliteetsed spaahooldused tehakse mereveega. Lisaks saavad Mitsis Royal Mare kliendid nautida õhtusööki à la carte restoranides – iga restorani saab saab 7-öise peatumise kohta ühe korra tasuta (ette broneerides) külastada. Reisijatele, kes otsivad soodsamat puhkust, on suurepäraseks valikuks Eri Village või Sun Bay hotellid, mis jagavad sama territooriumi. Sun Bay toad on hiljuti renoveeritud, Eri Village’i toad mõnda aega tagasi. Asukoht sobib suurepäraselt klientidele, kes soovivad külastada Hersonissost, mis on üks saare suurimaid ja aktiivsemaid kuurorte. Teisest küljest on asukoht ideaalne peredele, kuna Star Beach Waterpark asub Eri Village’i kõrval, võimaldades nii lastel kui ka täiskasvanutel veepargis lustida. Lisaks on majutus hea hinnaga,“ kommenteerib Aurelija Kavaliauskiene, Join UP! Balticu toote- ja finantsjuht.

4. Millist kuurorti valida ja millised on Kreeta parimad rannad?

Kreetal on nii ulatusliku infrastruktuuri kui ka eraldatud randu, ning need kõik on kristallselge veega ja vägagi puhtad. 2024. aastal on Kreetal 145 sinise lipuga randa – sellest piisab kõigile merearmastajatele. Chania võlub külastajaid fantastiliste roosade liivarandade, vapustavate metsade ja türkiissiniste liivalaguunidega. Balose laguun on üks Kreeka kauneimaid türkiissiniseid randu, kust avaneb muljetavaldav panoraamvaade. Selle puutumatud kaldad ja kristallselged veed meenutavad Kariibi merd. Üks Lõuna-Kreeta kuulsamaid randu, Preveli pakub ainulaadset kombinatsiooni palmipuudest, türkiissinisest veest ja karmidest kaljudest. Kuldse liiva ja selge türkiissinise veega Matala rannal jäävad silma ümbritsevast kivist välja raiutud iidsed koopad.

Matala rand

Laias laastus võiks Kreeta kuurordid kaardistada järgmiselt: Hersonissos sobib noortele ja aktiivseks puhkuseks, Heraklion meeldib ajaloosõpradele, Rethymno pakub romantilist puhkust, Chania ühendab iidse võlu tänapäevaste mugavustega, Agios Nikolaos sobib suurepäraselt lõõgastavaks perepuhkuseks ja Malia on tuntud oma elava ööeluga.

Balose laguun

5. Kuidas saarel ringi liikuda? Millist transporti valida?

Kreetal ringi liikudes saab rentida auto, mis pakub paindlikkust ja võimaldab saart omas tempos avastada. Ühistransport, peamiselt bussid, on saadaval, kuid kaugemates piirkondades pole graafik väga tihe. Taksod sboivad lühikesteks reisideks ja lennujaamatransfeerideks. Aja ja energia säästmiseks sobiva transpordi korraldamisel on lihtsam broneerida ekskursioone koos ümberistumisega. Organiseeritud ekskursioonidel saavad reisijad keskenduda ainult lõõgastumisele, kuna reisikorraldaja hoolitseb marsruudi ja vaatamisväärsuste külastamise eest. Näiteks pakub Join UP! Baltic 14 erinevat ekskursiooni.

Rethymno

6. Kuidas säästa raha ja aega Kreeta reisi planeerimisel?

Reisi broneerimine reisikorraldaja kaudu nagu Join UP! Baltic võib olla kõige kuluefektiivsem valik, kuna firma pakub konkurentsivõimeliste hindadega komplektteenuseid, sealhulgas lende, hotelle ja transfeere. Nende eksklusiivste pakkumiste kasutamine on soodsam võrreldes iga komponendi eraldi broneerimisega. Lisaks säästab reisikorraldaja kasutamine aega ja vaeva planeerimisel, kuna nemad tegelevad teie reisi kõigi aspektidega. Kogu teekonna vältel toetab reisijaid Join UP! Balticu ainulaadne teenus, Taskugiid, mis tagab sujuva ja stressivaba kogemuse. Teenus pakub reaalajas kliendituge populaarsete sõnumitoojate kaudu nagu Facebook Messenger, Instagram Direct, Telegram ja Viber, võimaldades reisijatel reisi ajal suhelda, vastuseid ja abi saada. Join UP! Balticu ekskursioonipakkumised Kreetal on saadaval aadressil www.joinup.ee.

7. Turistimaksud

Kreeka võttis 2024. aastal kasutusele uue keskkonnamaksu, kliimamuutuste vastupidavuse maksu. Maksu suurus sõltub aastaajast ja hotelli kategooriast. Maks hakkab kehtima 1. märtsist 2024 kuni 31. oktoobrini 2024. Maksumäärad on järgmised: korterite, 1-tärni ja 2-tärni hotellide puhul on maksumäär 1,50 € toa ja öö kohta; 3-tärni hotellide puhul on maksumäär 3,00 € toa ja öö kohta; 4-tärni hotellide puhul on maksumäär 7,00 € toa ja öö kohta; ja 5-tärni hotellide puhul on maksumäär 10,00 € toa ja öö kohta. Reisijad tasuvad maksu ööbimispaigas.

Jaga
Kommentaarid