Kuid seekord tuleb maja eest varasema euro eest välja käia kolm eurot. Maja ostuga kaasnevad ka muud tingimused. Sambuca küla sai kuulsaks, müües maju ühe euro eest. Odava kinnisvara kujul on tegu tühjaks jooksvate külade strateegiaga meelitada elanikke külla tagasi ja päästa lagunevat kinnisvara.

Kui osades maakohtades kukkus selline strateegia läbi, siis Sambuca küla majad muutusid väga populaarseks, meelitades kohale koduostjaid nii Ameerika Ühendriikidest kui ka Lähis-Idast. Kokkuvõttes süstis majade müük, sellega seotud renoveerimine ja meedia tähelepanu kohalikku majandusse koguni 20 miljonit eurot.

Hinnatõus

Suure nõudluse pärast pannakse veel rohkem maju müüki. Seekord on saadaval kümme maja, mille alghind on kolm eurot. Majad on ehitatud kivist, kahe-kolme korrusega ning kahe-kolme toaga.

Kuna majade müümine toimub oksjonina, siis oodatav lõpphind tõuseb arvatavasti 5000–10 000 euro vahele. Sellisesse hinnavahemikku on jäänud majad ka varem.

Ostuga kaasnevad kohustused

Ostetud maja tuleb ära renoveerida kolme aasta jooksul pärast ostu. Vastasel juhul kaotab ostja enda 5000-eurose tagatise.

Kuna majade seisukord pole parim, siis olenevalt olukorrast peaks maja uus omanik renoveerimisele kulutama vähemalt 30 000 eurot, kohati lausa 200 000 eurot.

Avalduse ja juhised maja ostmiseks leiab siit.