Tasuta majutust pakub saarel tegutsev turismisihtasutus Cammino Minerario di Santa Barbara (CMSB).

Kuid pakkumine kehtib vaid piiratud aja. CMSB algatus „Leg’s go in Cammino“ kestab 15. juunini ehk tänaseni. Pärast pausi suve tippkuudel algab see uuesti 15. septembrist kuni 31. detsembrini 2024.

Kuna matk on jagatud 30 etapiks, mille keskmine pikkus on 16 kilomeetrit, kulub selle läbimiseks kokku umbes kuu aega. Sihtasutus pakub igale matkajale ainult kolm ööd tasuta majutust, kuid praeguste hindade juures kulub ka see kindlasti noortele reisijatele marjaks ära. Lisaks sisaldub majutuses tihti ka hommikusöök ning tasuta sissepääs erinevatele vaatamisväärsustele.

Osalemiseks on vaja täita taotlus CMSB veebilehel „matkaja passi“ saamiseks, mis maksab 5 eurot. Seejärel saavad matkajad e-kirja, milles on kolm sümboolset kupongi, mida saab kasutada matkaraja broneerimisel, valides sihtasutusega seotud 24 valikuvõimaluse ehk raja hulgast.

Tasuta majutust tuleb aga enamjaolt jagada teiste matkajatega, mille tavahind on 25 eurot öö kohta. Pakkumist kasutades on noortel rahaline sääst kokku umbes 75 eurot.