Lennujaama kommunikatsioonijuhi Margot Holtsi kinnitusel olid kõik osapooled nädalatagusest kahetsusväärsest juhtumist õppinud. See tähendas, et reisijad olid täna aegsasti lennujaamas kohal ning lennule oli lahti tehtud viis registreerimislauda, et check-ini ja pagasi loovutamise järjekord võimalikult kiiresti edeneks.

Samuti olid reisijad teadlikud, et reisides Küprosele tuleb läbida piirikontroll, mistõttu oli paljudel täna kaasa võetud ka pass. „Meil oli hea meel, et tavapärasest enam reisijaid olid tulnud passiga, tänu millele said nad kasutada automaatväravaid,“ kommenteeris Holts.

Kui eelmisel nädala esmaspäeval oli piirikontrollis avatud kaks kontrollpunkti, siis täna oli PPA mehitanud kontrollpunktid suuremate jõududega. Ometi ei läinud kõik siiski probleemideta. „Piirikontrollis oli avatud esmalt kolm piirikontrolli kontrollpunkti ja hiljem avati ka neljas. Paraku oli täna piiriinfosüsteemis PPA-st mitteolenevatel põhjustel lühiajaliselt tehniline tõrge,“ möönis Holts, kelle sõnul suhtusid reisijad olukorda mõistvalt.

Vaatamata ajutisele tehnilisele tõrkele jõudsid kõik reisijad siiski lennuki pardale õigeaegselt.

Lennujaama kodulehe andmetel väljus Tallinna-Paphose lend kell 11.53 ehk planeeritust 33 minutit hiljem. Lennujaama kinnitusel ei olnud täna aga põhjuseks reisijate hilinemine väravasse või kohvrite maha laadimine, vaid õhuruumi piirangud. „Lend väljus väikese hilinemisega, mida mõjutas sihtjaama teenindusaeg ehk slot restriction,“ selgitas Holts.