Mida vaadata?

Lummavalt ilus roosiaed

Kõiki külastajaid võlub lummavalt ilus roosiaed, mille leiate Chaim Frenkeli villa-muuseumi pargist. Peaaegu 1700 roosipõõsast, tuhandeid õisi, värvide ja aroomide rohkus – kõik see loob romantilise meeleolu ning tekitab tunde, nagu oleksite sattunud filmi võtteplatsile. Istudes elegantsel pingil või hoopis restorani terrassil, saate nautida lillehõngulisi hetki, tassi kohvi ja purskkaevu rahustavaid piisku.

Raudne rebane

Kas teadsite, et Šiauliais on Talkša järv, mille kaldal elab seitse tonni kaaluv „Raudse rebase“ skulptuur? See on kindlasti kõige suurem ja sõbralikum loom, keda olete kunagi näinud. Šiauliai rebasele meeldib väga jäätis ja samuti meeldib talle, kui teda pildistatakse. Muide, rebane saab kiidelda nii oma suure kasvu kui ka erakordse südamega, kuhu on peidetud kiri tulevastele põlvedele.

Raudne rebane

Kõige romantilisem päikeseloojang

Et näha kõige romantilisemat päikeseloojangut ja teha sellest kõige kunstipärasem foto, tuleb samuti päikeselinna sõita. Šiauliais Rėkyva järve ääres võib päikeseloojangut jälgida mitmel moel: kas 80 meetri pikkusel sillal jalutades, triiviva jahi tekil istudes või liivasel järvekaldal unistades. Rėkyva järv on ainulaadne oma kaunite päikeseloojangute ja suuruse ning vanuse poolest. See on üks vanemaid, suuruselt kümnes järv Leedus.

Ilu, värvid ja lõhnad

Kui ihkate veelgi rohkem ilu, värve ja lõhnu, külastage Šiauliai botaanikaaeda. Silmad hakkavad särama ja pea ringi käima: ligi seitsme hektari suurusel alal kasvab üle 4600 taimeliigi ja -sordi! Sellel ilu täis territooriumil näete erakordseid taimi ja võib-olla hakkavad teid võluma uued, varem tundmatud lilled. See Šiauliai linna kõige rohelisem koht kingib teile harmooniat ja rahu!

Botaanikaaed

Mida teha?

Looklev kultuuritee

Šiauliais asuv balti rahvaste kultuurikeskus Balti Tee on uus külastamist vääriv koht, kus ootavad põnevad mängud ja uued teadmised. Kaasaegses interaktiivses kohas saate tutvuda baltlaste ajaloo ja kultuuriga ning erinevad atraktsioonid viivad teid tagasi esivanemate maagilisse maailma. Igaüht rõõmustab võimalus proovida, kuidas tal õnnestub vanade baltlaste amet, või hoopis peatada hetk värvikas fotosessioonis. Kui aga sõidate mööda looklevat rahvusvahelist kultuuriteed läbi Leedu ja Läti, saate tundma õppida vana kultuuri omapära ning tunda rõõmu looduse ja inimese kooselu üle.

Leedu ainus fotomuuseum

Ilmselt ei ole te isegi unes fotokaamera sees olnud?! Selgub, et see on võimalik! Külastage Fotograafiamuuseumi, mis asub ühes Šiauliai linna ajaloolises hoones. Teid ootavad ees hetked täis teadmisi, loomingut ja avastusi. Leedu ainsas fotomuuseumis säilitatakse ligi 150 000 eksponaadist ja kultuuriväärtusest koosnevat kogu.

Gubernija õlletehas

Balti riikide vanim õlletehas

Balti riikide vanim õlletehas Gubernija kutsub külastama selle tehase au ja uhkust – 17. sajandist pärit keldreid, mille seinad mäletavad veel ka mõisnike aegu ning võivad jutustada sellest palju põnevaid lugusid, aga ka avaldada kõige populaarsema kalja või õlle retsepti. Kui soovite aga osa saada huvitavast haridus- ja degusteerimisprogrammist, tuleb see ette broneerida.

Eksklusiivne ekskursioon

Tõenäoliselt haarab iga turist kinni võimalusest heita Šiauliaile pilk linnulennult. Kui tellite eksklusiivse ekskursiooni Pühade apostlite Peetruse ja Pauluse katedraali torni, saate nautida imelisi panoraamvaateid linnale, puudutada vanu tornikelli ja näha 36 kellast koosnevat kariljoni.

Pühade apostlite Peetruse ja Pauluse katedraali torni

Mida maitsta?

Unustamatud muljed tagatud

Teemaja Valerijonas (Palderjan) rõõmustab oma külastajaid erakordsete roogadega, mis on väga tervislikud ja maitsvad. See tervisliku eluviisi oaas üllatab isegi kõige valivamaid taimetoidu või veganköögi austajaid. Ainult siin saab maitsta kikerhernestest täidisega tsepeliine, leedupärast külma peedisuppi India pähkli joogiga või Damaskuse roosiõieteed. Valerijonas on üle saja aasta vana ajalooline apteek, kus toodetakse kvaliteetset mahekosmeetikat! Võtke osa ühest teemajas pakutavast koolitus- ja degusteerimisprogrammist – unustamatud muljed on tagatud!

Midagi maiasmokkadele

Maiasmokad astuvad kindlasti sisse Leedu vanima kommivabriku Rūta poodi, kus riiulid on lausa lookas pilkupüüdvate maiustuste all. Suur valik hellitab maitsemeeli ja kaasa ostetud maiuspalad rõõmustavad teie lähedasi. Külastage kindlasti ka Rūta kohvikut ja nautige suussulavat vaarikatega šokolaadirulli või jooge tassike asteekide šokolaadijooki.

Rūta kommivabriku šokolaad

Šiauliais võib isegi Pariisi jälgi leida! Magustoidu töökoda on tõesti magus patt, mis pakub maitsete õndsust, kui otsustate nautida elegantseid prantsuspäraseid küpsetisi või jääkohvi. Selles hubases kohas võib ka pisut kaugem aega viita ning maitsta New Yorgi juustukooki, Napoleoni torti või meekooki Medutis.

Kordumatu maitseelamus

Gubernija leivakali on veel üks päikeselinna kordumatuid maitseid, mida pakutakse linna kohvikutes, baarides ja kaubanduskeskustes. Traditsiooniline kääritatud ja laagerdunud leivakali on valmistatud saja-aastase retsepti järgi. Ostjad hindavad kõrgelt kalja naturaalset maitset ja lisaks kinnitab selle joogi head kvaliteeti riiklik sertifikaat.

Vaata, mida saab Šiauliais veel teha ja vaadata, veebilehelt www.visitsiauliai.lt!

Jaga
Kommentaarid