Keeld on tingitud turistide häirivast käitumisest, kirjutab Euronews. Õhtul alates kell 21.30 kuni hommikul kella 8-ni ei ole Mallorcal ja Ibizal lubatud toidupoodides alkoholi müüa. Keeld ei kehti baaridele ja restoranidele.

Meetme eesmärk on ohjeldada „liigset turismi“. Karmistatud piirangute raames keelatakse teatud piirkondades ka peolaevade (laevad, mis veavad pidutseda soovivaid turiste) sõitmine kaldast ühe meremiili raadiuses.

Rikkumise eest peab maksma kopsakat trahvi

Öine alkoholimüük on nüüdseks Mallorcal keelatud linnades Llucmajor, Palma, Calvia (Magaluf) ja Ibizal Sant Antoni linnas. Ibiza ja Mallorca turismipiirkondades on tänavatel joomine samuti keelatud, välja arvatud terrassidel ja muudes litsentseeritud kohtades. Trahvid rikkumiste eest ulatuvad 500 eurost kuni 1500 euroni, mis tõuseb 3000 euroni, kui rikkuja käitumine on eriti häiriv.

Seadus kehtib 2027. aastani. Valitsus eraldas Mallorcale ja Ibizale ka 16 miljonit eurot turvalisuse, kontrollide ja vastutustundliku turismi edendamiseks.

Uus õigusakt on osa laiemast püüdest panna turistid vastutustundlikumalt käituma. „Aasta-aastalt on ilmunud uudiseid, mis on seotud noorte turistide ebaviisaka käitumisega, mis on tekitanud sügavat muret ülejäänud kodanikes, hotellides ja ametiasutustes,“ öeldakse määruses.

Mõnel juhul on vastutustundetu turisti käitumine viinud ka tõsiste vigastuste ja surmajuhtumiteni, mis on suuresti tingitud alkoholi liigsest tarbimisest.