Loodusfotograaf Remo Savisaar soetas oma Fjällräveni jope 2005. aastal teise ringi poest. „Brändist Fjällräven ei teadnud ma toona suurt midagi, aga tegu oli korraliku sulejopega. Kandsin seda isegi suvel, kui päevane temperatuur oli 20, aga kukkus õhtul viie kraadi peale. Seda kandes ei ole mul kunagi liiga külm ega liiga palav, sellepärast kutsun seda tänaseni hellitavalt oma eepiliseks Fjällräveni jopeks,“ kirjeldab Remo oma esimest kogemust kvaliteetse matkariietusega.

Ta on sellesama Fjällräveni jopega matkanud nii Islandil, Siberis, Baikali ääres kui ka Lapimaal ning muidugi Eesti metsades ja rabades. Esimesed väsimuse märgid tekkisid alles pärast kümmet aastat karmi kasutust. „See jope on saanud sõna otseses mõttes nii tuld kui ka kive ehk olen sellega palju lõkke ääres istunud ja kümneid kilomeetreid maha roomanud. Kokku kandsin seda neliteist pikka aastat,“ lisab mees.

Remo Savisaar Lapimaal

Fjällräveni toodete vastupidavuses on veendunud teisedki tuntud loodusesõbrad. Metsaköögi nime all tegutseva toiduterapeudi Hele-Mai Alamaa riidekapist leiab üle kümne aasta tagasi ostetud G-1000 kangast seeliku ja vesti, mida enam ammu tootmises pole ning millele võrdväärset pole leidnudki. Loodusgiid Romet Vaino on matkanud tuhandeid kilomeetreid oma Fjällräveni Kajka seljakotiga, mida kasutab palju oma fotoretkedel, sest tugev materjal peab hästi vastu torkivatele puuokstele.

Loodusgiid Romet Vaino

Ehe näide vastupidavusest on ka Fjällräveni ikooniline Kånkeni seljakott, mida luues ei aimatud, et sellest saab aastaid hiljem moehitt, sest algselt oli see mõeldud hoopis Rootsi koolilaste rühi parandamiseks. Väidetavalt on kõige esimesi, rohkem kui nelikümmend aastat tagasi valminud Kånkeni kotte pärandatud põlvest põlve ning need on siiani kasutusel!

Ka sinul on võimalus endale Fjällräveni stiilne ja vastupidav Kånkeni seljakott võita. Loosis osalemiseks:

  • Jaga meiega oma Fjällräveni eepilise riideeseme lugu.

  • Pane kaasa pilt või paar, võimalusel ka video.

  • Saada oma Fjällräveni esemest foto või video hiljemalt 27.05 aadressil fjallraven@hamburg.ee.

Saatjate vahel läheb loosi viis Kånkeni seljakotti meelepärases toonis. Võitjad kuulutame välja mai lõpus!

Jaga
Kommentaarid