Taasloome kadunud maailmu, mis on hävinenud. Kunagised vaated ärkavad kolmemõõtmeliselt ja värviliselt ellu ning pakuvad elavat mineviku kogemist just seal, kus asus sündmuste tulipunkt. Meie külastajad on virtuaalset ajarännakut nimetanud kõige erakordsemaks ja meeldejäävamaks turismikogemuseks. Haarav kohalolek tagab, et pärast meie rännakut näevad osalejad maailma hoopis teisiti.

Virtuaalreaalne ajarännak „VR Tallinn 1939/1944“

Harju tänava taastamisest on palju räägitud. Nüüd on see tehtud! Uus VR-elamus – ajarännak väikese riigi suurde pealinna ootab sind. Tule ja rända siginat-saginat täis 1939. aasta Tallinna ühel uhkemal esindustänaval – Harju tänaval. Sinu kogemuse muudab eriti meeldejäävaks võimalus ise tänaval päriselt ringi liikuda, uudistada Tallinna uhkeima hotelli Kuld Lõvi sviiti ja panna takkatippu seal vannivesi jooksma.

Rännaku teises osas oled tunnistajaks 1944. aasta märtsipommitamisele vahetult enne õhurünnaku algust. Õhurünnaku ajal oled nelja kilomeetri kõrgusel Tallinna kohal. Maa peale tagasi jõudes koged hävitustöö ulatust varemetes Harju tänaval kõndides ning saad osa 1946. aasta korrastustööde algusest. 1944. aasta ajarännak Harju tänavale on lugu suurest hävingust, aga ka eestlaste visadusest ja usust uutesse algustesse.

Üks linn, kaks rännakut, kolm ajastut!

Virtuaalreaalne ajarännak „VR Toila 1938“

Toila Oru pargi kroonijuveelile – Oru lossile andis saatus vaid viivu püsida. Põnev lossi lugu kätkeb enda ajaloo mitmekihilisust, selle võlu ja valu. Toila Oru park on Eesti erilisemaid mälumaastikke.

Juulikuus lisandub elamusele „VR Toila 1938“ järjekorras juba kolmas virtuaalreaalne rännak. Uus seiklus viib Oru lossi neisse paikadesse, kus kohtuvad 1930. aastate arusaamad esindusruumi esteetikast ning talupojakultuur, mütoloogiline ja arhailine Eesti. 1930. aastatel renoveeritud Oru lossi juures on rõhutatud just keldrikorruse ja eraldi Eesti toa tähtsust kui üht õnnestunumat näidet eestluse teema käsitlemisest esindushoones. Veel rohkematest siseruumide vaadetest on unistanud ka meie praegused külastajad.

Uus ajarännak toob esile meie endi arhitektide ja kunstnike saavutused ning äratab kunagise hiilguse taas ellu.

Üks loss, kaks ajastut, kolm rännakut!

Miks osaleda virtuaalreaalsel ajarännakul?

Inimese elu kestab umbes 650 000 tundi ja lõpuks ei mäleta me päevi, vaid hetki. Aga mõned hetked lihtsalt on sellised, mis väärivad teist pilku. Meie VR-prillidega saad päriselt ajas rännata ja kogeda kadunud maailmu elamuslikult ning isiklikult. See on unustamatu meeleline kogemus.

VR History virtuaalreaalsed ajarännakud toetuvad Eesti kultuurile, koha identiteedile ning ajaloole. Ajarännakud sobivad peredele, sõpruskondadele ja suurematele turismigruppidele. Tule ja saa osa millestki väga erilisest. Äratame mineviku uuesti ellu!

Uuri lisa ja tee retk ajalukku VR History kodulehel, Facebookis või Instagramis.

Jaga
Kommentaarid