Kohalik käsitöö

Siinne kogukond kannab uhkusega edasi käsitöötraditsioone, mille juured ulatuvad kaugesse aega. Paljud mulgid on pärandanud käsitööoskused oma esivanematelt ja ka tänapäeval on mulgi rahvarõivaste kandmine au sees.

Mulgi valla kodudest võib leida mõne kohaliku meistri valmistatud keraamilised nõud, maalid või ehted, mis toovad igapäevaellu rõõmsaid värve.

Läbi terve aasta toimuvad Mulgi vallas laadad, kus saab imetleda ning soetada erinevate käsitöömeistrite loomingut. Olgu selleks siis traditsioonilised rahvariided või kaasaegsemad käsitööesemed, siit leiab igaüks midagi meelepärast.

Valla laatadel pakutakse ehedat Mulgi meistrite käsitööd

Puhtad maitsed ja mulgi puder

Mulgi valla maastik on kaunis ja mitmekesine, meenutades oma küngaste, roheluse ja väikeste järvedega Toscana piirkonda Itaalias. Orgude ja mägede vahelt ei puudu ka veiniistandused ega hubased ööbimiskohad.

Mulgimaa valiti Eesti Toidupiirkonnaks 2023 ning seda põhjusel, et siin on au sees puhtad ja kohalikud maitsed ning mitte ühelgi teisel piirkonnal pole nii palju nimelisi roogi kui mulkidel: mulgipuder, mulgikapsad, mulgikorp jne.

Mulgi puder on mulgi köögi lahutamatu osa. Toit, mille võlu peitub lihtsuses, kuid on maitsev ja toitev igapäevaroog. Ehtsat mulgi toitu saate nautida Mulgimaa pealinnas Abja-Paluojal asuvas Mulgi kõrtsis. Mulgi vallas leidub mitmeid kohalikke toidutootjaid, kes pakuvad värskeid ja maitsvaid kohalikust toorainest valmistatud tooteid. Suvel aitavad janu kustutada Karu Kombucha teeseenejoogid, suvisele grilliõhtule lisavad teravust tšilli.ee kodumaised kastmed, piima- ja piimatooteid leiate Pajumäe talust ja tervislikke snäkke SüüÄä Mahenäksi vabrikust. Põnevaid maitseid on siin veel palju.

Mulgi valla kodukohvikutes pannakse lauale parimad koduköögi palad.

Rikkalik kultuur

Mulgi vallas on suvi täis mitmekesist kultuuri, mis pakub meelelahutust igale maitsele. Siin on kamaluga kohalikku folkloori, kuid sündmusi on ka kantri-, pop- ja klassikalise muusika austajatele.

Mulgi vallas on kaunist käsitööd, maitsvaid roogi ning värvikat kultuuri, mis pakuvad elamusi nii kohalikele elanikele kui ka külalistele üle kogu Eesti.

Suvi on Mulgi vallas!

Suuremad sündmused Mulgi vallas, kust osta kohalikku käsitööd, nautida maitseid ning kultuuri.

  • 2.06 Mõisaküla piirilinnalaat

  • 12.–14.07 Karksi kihelkonnapäevad Karksi-Nuias. Kodukohvikud, laat, kontserdid

  • 14.–17.07 Rahvatantsulavastus „Aig veerep armu müüdä“ Karksi-Nuia Rahvapargis

  • 18.–21.07 Abja suvepäevad. Kodukohvikud, laat, võistlused, kontserdid

  • 2.–4.08 Mõisaküla kodukandipäevad. Kodukohvikud, laat, kontserdid

  • 9.–10.08 Halliste suvepäevad. Kodukohvikud, kontserdid

  • 16.–17.08 Urissaare Kantri Festival. Muusikafestival, Mulgimaa kultuuri- ja käsitöötelk

  • 7.09 Soome-Ugri hõimukohvikud Abja-Paluojal

  • 13.–14.09 XVI Karksi Meefestival. Suur mee- ja käsitöölaat, kontserdid

Mulgi valla käsitööd saab osta Abja päevakeskusest, Kadri poest Karksi-Nuias või otse mõnelt meistrilt.

Info käsitöö, söögikohtade ja ööbimise kohta: mulgivald.ee ja mulgimaa.ee

Jaga
Kommentaarid