Juba möödunud aasta lõpus kurtsid Kawaguchiko linna elanikud, kuidas külastajate järk kasv põhjustab Fuji mäel reostust ja tekitab probleeme ohutusega. Arutati ka mäele juurdepääsu piiramist.

Nüüd ongi kohalikel ametnikel saanud turistidest küllalt. Linn on hakanud kõnniteele ehitama suurt musta eesriiet, mille eesmärk on vaade mäele blokeerida.

Kawaguchiko linn võitleb ületurismiga.

Kas must eesriie on piisav?

„Kawaguchiko on turismile rajatud linn ning nii mina kui ka linn tervitavad paljusid turiste, kuid nende kombed on murettekitavad,“ rääkis kohaliku kohviku omanik Michie Motomochi väljaandele EuroNews. Ta viitas prügile, tihedale liiklusele ning eramaale tungimisele. Kohvikupidaja ei kujuta siiski ette, kuidas üks must sein võib aidata kontrollide inimeste liikumist kitsal jalgteel ja selle kõrval.

Linn on proovinud teisigi meetodeid: pannud üles silte, mis kutsuvad külastajaid mitte sõitma mägistel teedel ning kasutama üksnes selleks ettenähtud rada. Rahvamassi haldamiseks on linn palganud isegi turvamehed, kuid ükski meede pole aidanud.

Turistide sõnul on on eesriie ülepingutatud. „Liiga suur lahendus mitte nii suure probleemi jaoks. See ei tundu mulle õige,“ sõnas prantslane Anthony Hok. Selle asemel soovitaks ta ametivõimudele ohutuse tagamiseks rajada pigem teetõkked.

Fuji mäe varjamiseks mõeldud sein peaks valmima mai keskpaigas. See on 2,5 meetrit kõrge ja 20 meetrit pikk, varjates mäevaate pea täielikult.