Soome Ida-Uusimaa politseijaoskonna peadirektor Jere Pääkkönen ütleb, et lennuki töötajad tundsid lennukis elektritulekahju lõhna.

„Töötajad evakueerisid reisijad ja kutsusid abi,“ ütles Pääkkönen.

Evakueeritud lennukis viibisid Soome haridusminister Anna-Maja Henriksson ja mitu teist poliitikut.

Henriksson ütles, et lennuk valmistus õhku tõusma, kui mootor ootamatult seiskus. Naise sõnul haises lennukis põlenud elektri järele. „Stjuardess käskis reisijatel kohe lennukist väljuda ja kogu pagas maha jätta,“ lausus Henriksson HS-ile.

Põlengu lõhn oli selgelt tuntav

Henrikssoni sõnul ei paistnud kõik reisijad kohe aru saavat, et lennukist väljumisega on väga kiire. Lennuk evakueeriti trepi kaudu. Henriksson märkis, et õues oli palju töötajaid, kes juhendasid reisijaid lennukist lahkumisel.

„Kuigi ma lendan palju, pole ma kunagi sellise olukorraga kokku puutunud. Kõik sujus paanikata, kuigi tegu oli põneva olukorraga. Tahan tänada lennuki personali olukorra kiire ja professionaalse lahendamise eest,“ ütles Henriksson. Minister paigutati hiljem teisele Kokkolasse suunduvale lennukile.

Poliitik Mika Lintilä ütles HS-ile, et elektripõlengu lõhna järgi oli selge, et probleem on olemas. Küll aga kiitis ta personali tegevust tekkinud olukorras. Päästeteenistus teatas vähem kui tund pärast teate saamist, et lennuki kokpitis tuvastati kerget nähtavat suitsu.

Päästeamet kontrollis lennukit ja kinnitas, et lennukis tulekahju ei ole. Parameedikud kontrollisid pilootide tervist. Reisijad suitsuga kokku ei puutunud. Pääkköneni sõnul keegi viga ei saanud.