USA föderaalne lennuamet (FAA) teatas esmaspäeval, et on algatanud uue uurimise raskustes oleva lennukitootja Boeing kohta, kirjutab Euronews.

Boeing teatas FAA-le eelmisel kuul, et osa Lõuna-Carolina töötajaid võisid võltsida lennukite kontrollidokumente ja raporteid.

Firma lisas, et Boeing 787 Dreamlineri lennukite ohutuskontrollid, mis on märgitud lõpetatuks, ei pruukinud olla nõuetekohaselt tehtud. FAA on öelnud, et Boeing „kontrollib uuesti kõiki 787 lennukeid, mis on veel tootmissüsteemis, ja peab koostama plaani kasutusel oleva lennukipargiga tegelemiseks“.

Boeing väitis, et võimalik väärkäitumine ei ole otsene lennuohutusprobleem, mistõttu ei ole praeguse seisuga ühtegi lennukit kasutusest kõrvaldatud.

Edasise lennukite kontrollimise nõuded aeglustavad aga tunduvalt veel tootmises olevate Boeingu lennukite tarnimist. „Kuna uurimine jätkub, teeb FAA nagu alati kõik endast oleneva, et tagada reisijate ohutus,“ ütles USA järelevalveorgan.

Lennukite tootmisele tõmmatakse pidurit

Boeing sattus tugeva kriitikalaviini alla pärast seda, kui jaanuaris lendas Alaska Airlinesi lennu ajal Boeing 737 Maxi lennukist välja uksepaneel, mis jättis lennukisse augu.

Kuigi ohvreid ei olnud, takistas USA föderaalne lennuamet Boeingul nende müüduima ühe vahekäiguga 737 Max lennukite tootmise laiendamist. Samuti viib USA justiitsministeerium läbi juhtumi kriminaaluurimist.

Veebruaris leidsid uurijad, et lahti tulnud uksepaneel ei olnud lennukisse korralikult kinnitatud. Sel teisipäeval tühistati Boeingu esimese mehitatud kosmoselennu start raketi ventiiliprobleemi tõttu.

Rakett pidi startima Floridast Cape Canaverali saarelt rahvusvahelisse kosmosejaama. Vigane komponent leiti United Launch Alliance’i käitatavas Atlas V raketis.