Festivali keskmes oleva ligi 500 kilomeetrise sisevete retkega Peipsist Võrtsjärveni on oodatud liituma kõik huvilised, kel on selle jaoks sobiv sõiduvahend olemas. Veesõidus osalejad saavad seejuures marsruudi ise paika panna – läbida võib kogu distantsi, liituda endale sobivast sadamast hiljem või lõpetada sõit vastupidiselt varem.

Paatkonna eesotsas seilavad ajaloolised laevad – Peipsi lodi ja Võrtsu kale. Seetõttu on festival hea võimalus avastada Eesti pikimat sisevete laevateed ka uutel tulijatel, kuna kaasa sõidavad neil vetel kogenud sõitjad. Liitumiseks saab end Sisevete festivali kodulehel kirja panna juba praegu.

Iga päev peatub paatkond teekonnale jäävates sadamates, kus on kohalikud sadamapidajad püsti pannud uhke festivaliprogrammi. Näiteks saab festivali jooksul näha seda, kuidas keerutavad jalga Tarvastu memmede tantsugrupp või kuulda, kuidas kõlab neljaliikmeline pereansambel Kõlavad Karmoškad, Setomaa Nedsaja Küla Bänd või Mehikoorma rahvalik bänd Häämiil. 

Lisaks kohalikele esinevad sadamates ka tõelised Eesti superstaarid. Festivalil astuvad teiste seas üles Liis Lemsalu trio, Stefan, Ott Lepland kvartett, Shanon, Väliharf, Singer Vinger, Mari Jürjens, Dagö, Kadri Voorand duos Mihkel Mälgandiga ning Norra folkansambel Gangar. Kõikide kontsertide ja sadamate külastamine on tasuta!

Peipsi, Emajõe ja Võrtsjärve ääres mängib olulist rolli ka toidukultuur ning kohalike meistrite käe all valmivaid kalahõrgutisi saab maitsta igas festivali sadamas.

Muusika- ja toiduelamuste kõrval pakub festival külalistele ka harivaid ja meelelahustuslikke töötubasid. Näiteks saab õppida loovkudumist ja pannileiva küpsetamist, osaleda giidituuride, harjutada kätt akvarelltehnikatega ning teha tutvust veepäästekoertega.

Loomulikult saab festivali sadamates kohalikelt ka palju uusi teadmisi kalanduse kohta. 6. juuli õhtul räägib ka legendaarne Vladislav Koržets Ulila sadamas enda kalastushuvist, jagab näpunäiteid kalaroogade valmistamise kohta ning vastab ka huviliste küsimustele. 

Seega – Sisevete festivalil pakub ohtrasti võimalusi nii seiklushimulisele puhkajale kui ka neile, kes eelistavad suveõhtuid rahulikult mõnusa muusika, maitsvate hõrgutiste ja lainete loksumise saatel nautida.

Värske info leiad kodulehelt ja Facebookist.

Jaga
Kommentaarid