Martin Gauss, Air Balticu president ja juhatuse esimees, selgitas: „Tallinnast on saanud üks Air Balticu kodulinnadest ja me oleme pühendunud kohaliku õhuühenduse parendamisele, pakkudes meie reisijatele uusi lennuvõimalusi. Uued lennud Billundi, Maltale ja Burgasesse pakuvad nii linnapuhkust kui ka võimalust nautida suvist soojust ja looduse ilu. Lisaks laiendame sel suvevaheajal Air Balticu lennuvõrgustikku ka Kesk- ja Lõuna-Euroopasse, lisades nii uusi sihtpunkte kui ka suurendades lennusagedust teistesse populaarsetesse Euroopa sihtkohtadesse, kuhu saab lennata kas otse Tallinnast või Riia kaudu.” 

„Avaldame tänu meie Tallinna koostööpartneritele, kes tegid laienemise võimalikuks. Kasvava reisijate arvuga tõttu näeme, et meie turuosa suureneb Tallinna lennujaamas endiselt,“ lisas Gauss.

Billundis ootab Legoland

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul on Tallinna lennujaamal väga hea meel Air Balticu selle suve kolme uue sihtkoha üle, milleks on Billund, Burgas ja Malta. „Air Balticul on suvehooajal Tallinnast 22 otselennuliini ja tegu on Tallinnas suurima lennufirmaga. Oleme rõõmsad kõikide liinide üle, aga tänane avalend Billundi on kindlasti kõige lapsesõbralikum sihtkoht, sest just selles linnas asub Legoland, mistõttu on sellel liinil laste arv keskmisest suurem. Laste kõrval on äärmiselt tore päev garanteeritud ka kõigile täiskasvanutele, sest lapsepõlvest tuttav rõõm pääseb Legolandi nähes valla ka lapsevanematel. Billundist leiab lisaks Skandinaavia suurima veepargi Lalandia ja armsa Givskudi loomaaia,“ rääkis Pärgmäe.

„Teised kaks uut sihtkohta Air Balticu liinivõrgus on Burgas, mis on Bulgaaria Musta mere äärne kuurortlinn, ja Malta, mis pakub samuti rannapuhkust, aga ka maitsvaid kohalikke roogi, rikkalikku ajalugu ja kultuuri,“ selgitas Pärgmäe.

Praegu lendab Air Baltic Tallinnast otselennuga 22-sse Euroopa linna ja kogu nende võrgustikus on kokku üle 70 reisivõimaluse. Sel aastal plaanib lennufirma lisada oma lennubaasidesse kokku 17 uut lennusihtkohta ja laiendada oma lennuvõrgustikku seitsmesse Balkani piirkonna riiki.