Suurbritannia

Londoni Heathrow lennujaama piiriametnikud kavatsevad koondamise vastu streikida 29. aprillist 2. maini, mis mõjutab eelkõige rahvusvahelisi lende. Väiksem streik on plaanis 3.–18. maini. Heathrow lennud võidakse tühistada ka ajavahemikus 4.–6. mai, mil streigivad lennukite tankijad. Nemad streigivad hüvede kärpimise vastu.

Londoni Gatwicki lennujaamast väljuvate easyJeti ja TUI lendude reisijad jäävad aga nälga, kuna streikima hakkavad Dnata toitlustusettevõtte töötajad. Kaasatud on ligi sada töötajat, sh autojuhid ja laotöötajad, kes streigivad 26.–29. aprillil, 3.–6. mail ja 10.–13. mail. Kui palgavaidlus ei lahene, liitub streigiga ilmselt rohkem töötajaid, ähvardas ametiühing Unite.

Belgia

Brüsseli Charleroi lennujaam andis välja streigihoiatuse, mis kestab aprilli lõpuni. Kui töötajad ja lennujaam selle aja jooksul tingimuste osas kokkuleppele ei jõua, streigivad mai alguses nii toitlustajad kui ka pagasikäitlejad.

Prantsusmaa

Prantsusmaa lennujaamu võib neljapäeval, 25. aprillil tabada lennujuhtide streik, kuna töötajad protesteerivad ümberstruktureerimise vastu. On arvatud, et see võib mõjutada kuni 70 protsenti suuremate lennujaamade lendudest.

Kas streigid mõjutavad ka Pariisi olümpiamänge?

Prantsusmaa transporditöötajate ametiühingud on teatanud streigivalmidusest kuni 9. septembrini. Nendegi peamine mure on töötasu. Muu hulgas haaraks streik ka Pariisi ühistransporti olümpiamängude ajal. Prantsusmaa valitsus võttis aga aprilli alguses vastu seaduse, mis lubab keelata teatud ajal – näiteks suvel – transpordistreigid. Seadus seisab silmitsi aga suure vastuseisuga ning pole veel välja kuulutatud.