Turism ja mängurlus on omavahel seotud mitmel viisil:

1. Mängukultuuri turism: Paljud inimesed reisivad teistesse riikidesse või piirkondadesse, et külastada kuulsaid mängukeskusi, messe, võistlusi või muuseume, mis on pühendatud videomängudele või arvutimängudele. Näiteks Jaapani Akihabara linnaosa on tuntud oma arvutimängude poodide ja kultuuri poolest ning meelitab ligi palju turiste, kes on huvitatud just vaid mängumaailmast.

2. E-sporti sündmused: Suured e-spordi üritused ja turniirid toimuvad sageli rahvusvahelistes sihtkohtades, kuhu kogunevad mängijad, fännid ja turistid üle kogu maailma. Need üritused toovad kaasa turismiga seotud hüvesid piirkondadele, kuna inimesed reisivad sündmusele osalema või seda vaatama ja vajavad tihti nii majutust, toitlustust ja muid teenuseid.

3. Mängude temaatilised vaatamisväärsused: Mõned turismisihtkohad võivad olla tuntud teatud mängude või mänguseeriatega seotud vaatamisväärsuste poolest. Näiteks võib Los Angeles olla atraktiivne sihtkoht inimestele, kes on huvitatud videomängutööstusest, kuna seal asuvad paljud stuudiod ja sündmuste toimumiskohad.

4. Online-mängud ja sotsiaalmeedia: Inimesed võivad külastada teatud kohti ainult selleks, et mängida online-mänge koos sõprade või teiste mänguritega. Sellised kohtumispaigad võivad olla näiteks internetikohvikud või spetsiaalselt selleks loodud mängukeskused. 

Need on vaid mõned näited sellest, kuidas turism ja mängurlus võivad omavahel seotud olla, andes lisandväärtust nii turismi- kui ka meelelahutustööstusele. Kuid nende näidete täpsustamiseks toome teieni järgmiseks mõned kindlad sihtkohad, kuhu võiks mänguhuvilised suunduda.

Seoul, Lõuna-Korea

Seoul on tuntud kui üks maailma mängurluse pealinnadest ning siin asuvad mitmed suured mängukeskused ja küberkohvikud. Lõuna-Korea on ka üks neist riikidest, kus hinnatakse e-sporti ja selle tähtsust. 

Tokyo, Jaapan

Jaapan on kuulus oma mängukultuuri poolest ning Tokyo pakub palju mängukeskusi, teemaparke ja spetsialiseeritud poode, kust on võimalik soetada selliseid mänge, mida mujalt maailmast ei saa.

Los Angeles, USA

Los Angeles on tuntud suurte mängupidude ja konverentside korraldamise poolest, sealhulgas kuulus videomängude mess E3. Siin asub ka palju mänguarendusettevõtteid ja e-spordi võistlusi. Üks suurimaid ja tuntumaid espordiga seotud üritusi toimub Los Angelesis aga USC Esports eestvedamisel.

Stockholm, Rootsi

Stockholm on koduks mitmetele edukatele e-spordi võistkondadele ning siin toimuvad mitmed olulised rahvusvahelised e-spordi võistlused. Rootsi pealinn on Euroopas espordi alal ainulaadne. Näiteks NetEnt, mis on Starburst kasiinomängu looja, on samuti Rootsi ettevõte ja tunnustatud mängudelooja ja espordi turustaja. 

Shanghai, Hiina

Hiina on üks suurimaid mänguturge maailmas ning Shanghai pakub mitmeid suuri e-spordi võistlusi ja üritusi. Esports Shanghai Masters 2023 turniir toimus viimati 2023.aasta detsembris ja kestis kaks päeva. 

Need on vaid mõned maailma parimad sihtkohad mängurluse ja e-spordi huvilistele, kuid mänguhuviliste ja e-spordi fännide jaoks on veel palju teisi põnevaid kohti avastamiseks ja külastamiseks.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid