Lihavõtted ja kirvevisked

Kui pajuoksad on vaasi toodud, munad värvitud ja koksitud ning lihavõttejänese peidetud maiustused üles leitud, siis võib pühapäeval minna perega Eesti vabaõhumuuseumi, kus on pühade puhul avatud lihavõtteküla. Pühademunad tasub muuseumi kodunt kaasa võtta, aga neid on võimalik ka muuseumis kohapeal kirjata. Õues saab kiikuda ja mängida ning muuseumi taludes teha tutvust pühadetähistustega. Nii Sepa talus, Kuie koolis kui Härjapea taluõuel toimub munade otsimise mäng. Need, kes värvilised munad üles leiavad, saavad perenaiselt vastutasuks midagi põske pistmiseks.

Vastukaaluks traditsioonilisele toob peagi algav nädalalõpp ka veidi vähem harjumuspäraseid ettevõtmisi. Kes tunneb terariistade vastu suurt kirge, see teadku, et Ida-Virumaal Mäetagusel saab näha ja kaasa elada kirveviskajatele. Nimelt toimuvad seal neljapäevast laupäevani Euroopa lahtised kaheteralise kirve sisemeistrivõistlused. Põnev ju!

Nalja nabani

Suurepärane töönädala järgne pingemaandaja on hea huumor. Teame ju hästi, et naer on tervisele kasulik, päästes valla õnnehormoonid endorfiinid ja omades stressialandavat toimet. Kuhu siis minna, et ikka kindla peale lõkerdada saaks?

Teater-baaris Heldeke! ootab huumorisõpru Rachman Blake oma uhiuue komöödiasõuga „Story Party | True Dating Stories“. Tema komöödiaõhtu on tulvil hullumeelseid lugusid, naljakaid laule ja üleüldist naeruväärsust.

Märtsi viimasel nädalal tuleb Franz Malmsten publiku ette stand-up-etendusega „Unelmate elu“. Kokku annab Malmsten üle Eesti 17 etendust. Tegemist on noore Malmsteni esimese stand-up-tükiga. Ja kui see peaks jääma ühtlasi tema viimaseks sooloetenduseks, on publiku jaoks igal juhul tegu väga haruldase kogemusega.

Muusika teeb hingele pai

Mis pühad need ilma muusikata on! Nädalalõpp kostitab õnneks väga eriilmeliste kontsertidega. Näiteks Vanemuise kontserdimajas kõlab neljapäeva õhtul maailma muusikaloo üks kuulsamaid suurvorme – Mozarti reekviem. Teatavasti ümbritseb seda teost nukkervalus salapära. See tuleneb faktist, et reekviem oli Mozarti üks viimaseid teoseid, mille lõpetas tema õpilane pärast helilooja surma. Erakordselt kauni ja suurejoonelise meistriteose esitus on alati muusikaelu suursündmus.

Tallinnas tähistab samal õhtul Erinevate Tubade Klubis ansambel Põhja Konn oma 15. sünnipäeva. Sel puhul annab Põhja Konn koos bändi uute liikmete, trummari Hans Kurvitsa ja löökpillimängija Caspar Saloga kontserdi.

Jääb küll nädalavahetusest veidi välja, aga väärib siiski mainimist, et 1. aprilli õhtul toimub Alexela kontserdimajas 21. sajandi elava klassiku, auhinnatud filmimuusikalooja Hans Zimmeri ainulaadne kontsertetendus „The Music of Hans Zimmer and Others“. Zimmerit peetakse filmimuusika virtuoosiks, tema helilooming on saanud paljude tuntud filmide lahutamatuks ja hästi äratuntavaks osaks.

Lihased tööle!

Jõhvi kontserdimaja täitub sel nädalavahetusel tantsuga. Jõhvi võõrustab Baltikumi suurimat tantsufestivali J-Fest, kus võtavad mõõtu eri vanuses ja rahvusest tantsijad, kes esindavad isesuguseid tantsustiile.

Kes Jõhvis tantsulavale või publiku sekka ei jõua, aga tahaks anda lihastele valu ja panna end proovile, see tõmmaku jooksutossud jalga ja mingu pühapäeval Tallinna Teletorni legendaarsele trepijooksule. Tower Running MM-i Tallinna karikaetapi trepijooksul on pikkust 170 meetrit, kokku tuleb trepist üles lippajatel läbida 65 korrust ja 916 trepiastet. Kui soovid võistlusel ise, oma sõpruskonna või kolleegidega osaleda, siis kirjuta info@trepijooks.ee.

Nõndaks, tavapäratult pikk pühadenädalavahetus on ukse ees. Jõuab peale munade võõpamise veel üht koma teist ette võtta küll. Mõnus!