Võrratud rannad

Kujuta ette kristallselget vett ja 300 päikesepaistelist päeva aastas - just see sind Maltal ees ootabki. Selle saare randade ilu on hingemattev, ulatudes peidetud lahesoppidest kuni pikkade liivarandadeni, mis on ideaalsed nii päevitamiseks kui ka mitmesugusteks veespordialadeks.

Lisaks leiab sealt mitmeid Sinilipu staatusega randu, mis on rahvusvaheline tunnustus puhta vee, hea teeninduse ja ligipääsetavuse eest. See teeb Maltast ideaalse sihtkoha neile, kes hindavad kvaliteeti ja turvalisust rannapuhkuse ajal. Olenemata sellest, kas soovid lõõgastuda liival või tegeleda veespordiga, Malta randades on midagi igaühele.

Ajalooline õhkkond

Valletta, Malta pealinn, on tõeline arhitektuuriline pärl, mis peegeldab saare rikkalikku ajalugu ja kultuuri. See kindluslinn, mis kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse, on ainulaadne segu barokkstiilis ehitistest ja ajaloolisest õhkkonnast, mis viib külastaja otsekui teise ajastusse.

Püha Johannese katedraalis saad näiteks oma silmaga näha kuulsa maalikunstniku Caravaggio teost „Ristija Johannese pea mahavõtmine“, Ülem-Barrakka ais nautida hingematvaid vaateid sadamale ja Valletta südames asuvas Suurmeistri Palees tutvuda saare ajaloo ja poliitilise eluga.

Arhitektuuri pärlid

Kolm linna - Vittoriosa, Senglea ja Cospicua - on Malta ajaloo hällid. Need linnad koos oma iidsete paleede, kirikute ja linnustega jutustavad lugusid Malta varasematest asukatest ja nende elust. Nende ainulaadsed pidustused, eriti lihavõttepühade, on vaatemängud, mida ei tohi vahele jätta.

Mdina aga on Malta iidne pealinn, mis asub saare keskosas kõrgel künkal. See kindlustatud linn on tuntud oma ajaloolise atmosfääri, vaiksete tänavate ja muljetavaldava arhitektuuri poolest. Mdina on peaaegu muutumatuna säilinud alates keskajast, pakkudes külastajatele võimalust astuda tagasi ajas.

Maitseelamused

Malta köök on veetlev sulam klassikalistest Vahemere maitsetest ja unikaalsetest kohalikest hõrgutistest. Üks kohalik rahvusroog, mida kindlasti maitsma peaks on Pastizzi, mis on ricotta juustu või herneseguga täidetud soolane pirukas. Teine kulinaarne pärl on Ftira, traditsiooniline malta leib, mida kasutatakse sageli maitsvate võileibadele valmistamiseks. Ftiraga valmistatud võileivad täidetakse tavaliselt värskete kohalike koostisosadega, nagu tomatid, oliivid, kapparid ja tuunikala. Lisaks annab Malta köögile erilise maitse Gozo kitsejuust, mis on tuntud oma rikkaliku ja hapuka maitse poolest. Kõik need hõrgutised peegeldavad Malta rikkalikku kultuuripärandit, ahvatledes samal ajal maitsemeeli.

Täielik lõõgastus

Gozo, Malta saarestiku teine suurim saar, on justkui ajas peatunud maailm, kus aeglasem elutempo ja maaliline loodus kohtuvad. Vaid 25-minutilise praamisõidu kaugusel Maltast, pakub Gozo unikaalset segu maalilisest ilust, ajaloolisest pärandist ja rahulikust atmosfäärist, mis teeb sellest ideaalse paiga nii lõõgastumiseks kui ka seikluste otsimiseks.

Erinevalt oma suuremast naabrist Maltast, on Gozo rahulikum, pakkudes külastajatele võimalust kogeda autentset Vahemere saare elu. Gozo rannikul leidub hulgaliselt peidetud lahesoppe, kristallselge veega ujumiskohti ja mõnusaid sukeldumispaiku.

Meelelahutus ja tegevused kõigile

Malta ei ole aga ainult ajalooliste vaatamisväärsuste ja kaunite randade sihtkoht, vaid pakub ka rohkelt võimalusi aktiivseks puhkuseks ja seiklusteks.

Saare veepargid pakuvad jahutust ja adrenaliinirohkeid atraktsioone kuumadel suvepäevadel, rannaspordi harrastajad leiavad rannikult mitmekülgseid tegevusi alates rannavõrkpallist kuni purjelauasõidu ja jetisõiduni. Kuid ka kultuurikalender on seal üsna tihe. Aprillis toimub seal näiteks ilutulestiku festival, juulis jazz-muusika festival ja aprillist oktoobrini toimuvad iga nädalavahetus traditsioonilised külapeod, kus saab kogeda Malta rikkalikku pärandit ja kogukonna vaimu.

Seiklushimulistele pakub Malta laia valikut aktiivse puhkuse tegevusi. Rattasõit mööda saare maalilisi radu, ratsutamine läbi traditsiooniliste külade või sukeldumine avastamaks Vahemere rikkalikku veealust maailma – need on vaid mõned võimalused, kuidas Maltal aktiivselt aega veeta.

Otselennud Tallinnast

Tänu Air Balticule on Malta meile nüüd eriti lähedal, ses alates 2024. aasta 4.maist toimuvad Tallinnast Maltale otselennud. Broneeri oma puhkus juba täna siit!

Planeeri oma visiit Maltale juba praegu ja sukeldu selle unustamatu saare ilusse, ajalukku ja kultuuri. Lisateabe saamiseks külastage Malta ametlikku turismiveebi aadressil visitmalta.com.

Jaga
Kommentaarid