Kiirabi teatas, et reageeris intsidendile Aucklandi rahvusvahelises lennujaamas, milles osales saabunud lennuk. Hädaabikõne tehti kohaliku aja järgi täna kell 15.58, vahendab Guardian.

Kohale saadeti viis kiirabiautot, suurem toetussõiduk, kaks kiirreageerimissõidukit ja hulk kogenud personali.

Meditsiinimeeskonnad andsid vigastustele hinnangu ja aitasid umbes 50 patsienti, kellest üks oli tõsises seisundis. Enamiku vigastused oli mõõdukad või kerged. 13 inimest viidi siiski Middlemore’i haiglasse.

Üks reisija ütles, et lennuk lihtsalt kukkus äkki tükk maad allapoole ning reisijad, kes ei olnud kinnitatud, paisati istmetest välja ja mõnedel juhtudel vastu lage.

„Kogu lennuk karjub. Siis hakkas lennuk nina ees alla sööstma ja ma mõtlesin ainult, et okei, ongi kõik, meiega on lõpp,“ rääkis reisija Brian Jokat kohalikule meediaväljaandele Stuff.

Radio New Zealand teatas, et reisija nimega Jacinto rääkis, et keset lendu toimus kukkumine.

„Inimesed said üsna palju viga,“ ütles ta, lisades, et paljudel ei olnud sellel hetkel turvavöö kinni. „Inimesed olid päris hirmu täis ka.“

Tšiilis baseeruva lennufirma Latam lendu Austraaliast Sydneyst Uus-Meremaale Aucklandi tabas „tehniline probleem“, mis tekitas „tugeva liikumise“, teatas lennufirma esindaja ajalehele New Zealand Herald.

Lennuk pidi tegema Aucklandis plaanilise vahemaandumise ja lendama siis edasi Tšiili pealinna Santiagosse.