Mitmed reisijad, kes nägid vahejuhtumit pealt, on öelnud, et olukord oli kontrolli alt väljas ning tegemist oli kõige hirmsama lennuga, kus nad on viibinud.

Samuti sõnasid reisijad, et kakluse käigus visati pudelid, mis peaaegu vigastasid lennul viibinud naisi. Kaklus hirmutas ka lapsi, kes nutma puhkesid.

Lennuk maandus Portugalis Portos umbes kaks ja pool tundi pärast Edinburghist startimist. Ryanairi pressiesindaja ütles Scottish Expressile: „Lend Edinburghist Tenerifele suunati pühapäeval ümber Portosse, kui osad pardal olnud reisijad muutusid häirivaks.“ Ta lisas, et lennuki maandudes ootas ees politsei, kes võttis üle lendu häirinud reisijad ning lennuk sai jätkata lendamist Tenerife poole. „Edasi tegeleb asjaga politsei.“

Tegemist pole esimese korraga, kui samal lennuliinil toimus kaklus. Vähem kui nädal enne eelpool mainitud vahejuhtumit karjusid Edinburghi-Tenerife lennuliinil kaks meest ja üks naine üksteise peale. Reisijad ja lennumeeskond proovisid kaklust lõpetada, lõpuks sekkus olukorda tsiviilvalveamet, kui lennuk maandus Tenerife South lennujaamas.