Itaalia Amalfi ranniku pastellvärvi külad ja sidrunipuudega kaljud meelitavad aastas ligi pea viis miljonit turisti, kirjutab EuroNews.

Linn on küll imekaunis, kuid reis sinna kaugeltki mitte. Praegu on Itaalia Amalfi ja Positano linna kõige lihtsam jõuda, kui lennata Napoli lennujaama ning seejärel sõita lõplikku sihtkohta rongi ja bussiga, mis võtab aega tunde. Ent sel aastal kavatseb Costa d’Amalfi lennujaam avada uksed rahvusvahelistele lendudele, nii et sinna reisimine muutub palju mugavamaks ja lihtsamaks.

Salerno Costa d’Amalfi lennujaam asub Amalfi linnast 45 kilomeetri kaugusel ja Salerno linnast 21 kilomeetri kaugusel. Praegu kasutatakse seda teise sisenemispunktina rannikule, kuhu külastajad saabuvad rongiga, et seejärel istuda kohalikele bussidele.

Lennuväli ehitati 1926. aastal ja seda on aastate jooksul kasutatud sõjaväelennuvälja, lennukooli, tuletõrjekeskuse ja eralennuväljana. 2007. aastal tehti seal hulk muudatusi, et avada lennujaam kommertslendudele, kuid 2016. aastal kanti see plaan maha.

Nüüd avatakse Salerno Costa d’Amalfi selle aasta suvest taas rahvusvahelistele lendudele. Uuenduste käigus on lennurada pikendatud ja parasjagu käivad tööd uue reisiterminali ehitamiseks, mis valmib 2027. aastaks.

Esialgu hakkavad Salerno Costa d’Amalfi lennujaama lendama Hispaania lennufirmad, nagu näiteks Volotea.