Saksamaa ametiühing Verdi teatas eile, et Lufthansa maapealsed teeninduse töötajad alustavad homme öösel kell 04.00 streikimist, kirjutab Reuters. Stjuardessid ja piloodid streigist osa ei võta. Streik lõppeb kolmapäeva hommikul kell 07.10. Töötajad nõuavad streigiga kõrgemat palka.

Streigist mõjutatud lennujaamad on Frankfurt, München, Hamburg, Berliin, Düsseldorf, Köln ja Stuttgart. Lufthansa personali eest vastutav juhatuse liige Michael Niggemann ütles, et streigi toimumine on kahetsusväärne, kuna Lufthansa oli läbirääkimiste käigus teinud ametiühingule „kaugeleulatuva“ pakkumise, mille ühing aga tagasi lükkas. Niggemann rõhutab, et streik valmistab ebamugavusi nii klientidele kui ka töötajatele.

Sarnase streigi tõttu tühistati veebruari alguses 900 lendu 1000-st kavandatud lennust, mis mõjutas umbes 100 000 reisijat.

Maapealse teeninduse töötajad on ühed mitmest Lufthansa töötajate rühmast, kes peab läbirääkimisi kollektiivlepingute üle. Ametiühing Verdi nõuab 25 000 maapealse personali töötajale 12,5% palgatõusu ehk vähemalt 500 eurost lisatasu iga kuu. Sellele lisandub ühekordne 3000 euro suurune tasu inflatsiooni kompenseerimiseks.

Saksamaa on kannatanud mitmete üleriigiliste streikide tõttu, mis mõjutavad lennuliiklust, raudteed ja ühistransporti.