Lennukis viibiv reisija ütles EuroNewsile, et ta oli lennumeeskonnale lennu alguses teatanud veidrast lõhnast, kuid töötajad sellest märkusest välja ei teinud. Eskaleerunud olukorra tõttu pidi lennuk suunduma tagasi Amsterdami.

Hirmunud reisijate sõnul pärinesid ussid kellegi käsipagasis olevast mädanenud kalast, mis oli lennuki tagaosas täis vastseid. Üks reisija, kes kasutab kasutajanime Nisha_16, ütles Redditi foorumis reisi kohta järgmist:

„Minu pere ja mina istusime reas, mis asus otse usside all. Täpselt meie taga istuv naine ütles stjuardessile, et ussid langevad tema pea peale. Ma keerasin ümber ja nägin, et nad vingerdasid tema istmel ringi.“

„Täiesti kohutav,“ lisas kasutaja, väites ka, et koti omanik ei väljunud lennu lõpus lennukist koos kõigi teiste reisijatega.

Käsipagasist avastati mädanenud kala

Sotsiaalmeediaplatvormis X – varem tuntud kui Twitter – ütles teine reisija nimega Kelsey nüüdseks kustutatud postituses, et ta teavitas personali pardal olevast „väga veidrast lõhnast“, kuid selle asemel, et olukorda käsile võtta, „istusid nad kõik meeskonnaruumis naerdes ja omavahel jutustades, kuigi me olime lennukis olnud ligi kolm tundi, ilma et meile oleks isegi vett pakutud.“

Delta Airlines – maailma kõige tihedama liiklusega lennufirma, millel on üle 4000 lennu päevas enam kui 300 sihtkohta – kinnitas, et ühe reisija kotist avastati mädanenud kala ja ussid ning vabandas lennukis viibivate inimeste ees. „Vabandame lennu 133 AMS-DTW klientide ees, kuna nende reis katkes valesti pakitud käsipagasi tõttu,“ ütles lennufirma Sky Newsile.

„Lennuk pöördus tagasi Amsterdami ja reisijad paigutati järgmisele vabale lennule. Õhusõiduk kõrvaldati teenindusest puhastamiseks,“ lisas lennufirma. Lõpuks pöördus lennuk tagasi Amsterdami Schipoli lennujaama, kus reisijad paigutati alternatiivsetele lendudele.

See ei ole esimene kord, kui lennufirma on viimasel ajal skandaalidesse sattunud. Eelmisel kuul kukkus lennu ajal ühest Delta Airlinesi kasutuses olevast Boeingi lennukist esiratas ära ning eelmisel aastal vajasid mõned reisijad tõsise lennuturbulentsi tõttu arstiabi.