Kasv tulenes pea kõikide lennufirmade poolt pakutavate istekohtade arvu suurenemisest. Kõige rohkem lisasid istekohti müüki airBaltic, Lufthansa, Turkish Airlines ja SAS.

Suurima reisijate arvuga lennuettevõtja Tallinnas oli jaanuaris airBaltic, teenindades 27% kõigist reisijatest. Ryanairiga lendas 18% reisijatest ning Lufthansa ja Finnairiga 11% reisijatest. Jaanuaris teostas Tallinnast regulaarlende 14 lennufirmat, pakkudes otselende 33 sihtkohta. Kõige enam lennati regulaarlendudega suurematesse sõlmjaamadesse ehk Helsingisse, Frankfurti ja Riiga.

Tellimuslendudest oli hooajale omaselt populaarseimad Egiptuse pakettreisid. Esimest korda toimusid sel hooajal Tallinnast ka tšarterlennud Sri Lankale.

Lennujaam muutub paremaks

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul on lennujaamal hea meel jaanuari tulemuse üle, mis näitab, et vaatama üldisele majandusolukorrale, püsib nõudlus tugevana. Selleks, et muuta lennujaama veelgi paremaks ning tõsta läbilaskevõimet, alustati jaanuaris olemasolevate julgestuskontrolli seadmete väljavahetamist uuemate vastu.

Seadmete vahetusega seotud tööd mõjutavad neid reisijaid, kes plaanivad lennujaama külastada veebruaris ja märtsis, mil julgestuskontrolli järjekorrad võivad olla tavapärasest pikemad. „Tipptundidel ja eriti varahommikustel aegadel, mil reisile on suundumas korraga mitme lennu reisijad, võib juhtuda, et tuleb julgestuskontrollis kauem oodata. Veebruaris on ka koolivaheaeg, mis mõjub reisijate arvule alati positiivselt, kuid samas toob ka kaasa pikemad järjekorrad ning parklate suurema täituvuse, millega soovitame kõigil reisijatel arvestada. Lennujaama sujuvamaks läbimiseks ning lennust maha jäämise vältimiseks soovitame tulla lennujaama kindlasti kaks tundi enne väljalendu,“ rõhutas Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis jaanuaris kokku 4173 reisijat: Kuressaare lennujaama 3046, Kärdla lennujaama 831, Ruhnu lennujaama 158, Pärnu lennujaama 108 ja Tartu lennujaama 30 reisijat.