„Esialgsetel andmetel tekkis kahjustus lennuki kere alumisse osasse maandumise käigus ehk päras seda, kui lennuk rajalt maha veeres ja põrkas seetõttu vastu rajamärgistusi ja lumehunnikuid,“ rääkis Leedu Delfile justiitsministeeriumi transpordiõnnetuste ja intsidentide uurimise osakonna juhataja Laurynas Naujokaitis.

Naujokaitisi sõnul pole võimalik veel täna vastata küsimusele, miks selline õnnetus juhtus. Hetkel koguvad nad erinevatelt osapooltelt vajalikke andmeid. Uurimine võib kokku kesta kuni aasta.

„Igat sellist juhtumit tuleb ennekõike hinnata individuaalselt, mille määrab konkreetne sündmuste jada. Ohutusjuurdlused viiakse alati läbi eesmärgiga vältida tulevasi õnnetusi ja vahejuhtumeid. Seetõttu ei ole hetkel veel võimalik vastata küsimusele võimalike riskide kordumise kohta“, vastas juht.

Lennukis oli kokku 179 reisijat ja 6 meeskonnaliiget. Lennuki meeskond kinnitas, et keegi viga ei saanud ning lennuk ruleeris perroonil olevasse parklasse, kus reisijad lennukist maha lasti.

Lennukis viibinud leeduka Laurynse sõnul oli kohe pärast maandumisraja puudutamist selge, et midagi läheb nüüd küll valesti. „Keegi ei karjunud, et me sureme, aga maandudes hakkas lennuk pöörlema ja seejärel pritsis muda kõik aknad täis,“ rääkis ta.