Vietnami üks suuri eeliseid on odavus. Teisisõnu on seal umbes 15-20 protsenti veel odavam, kui näiteks Balil või Tais.

„Kohvi saab juua 10-20 eurosendi eest, poes maksab õllepurk 20-30 senti, söögikoht restoranis 1-4 eurot, kallimas kohas ka viis,“ rääkis Leedu Delfile Orijs Gasanov. Ta isas, et kui minna aga rahvusvahelisse hotelli või kuhugi luksusrestorani, siis läheb söömine loomulikult kallimaks. „Aga kui süüa seal, kus on kohalikud, on hinnad väga madalad.“

Ka mobiiliühendus ei ole seal kallis. Gasanovi sõnul maksab seal piiramatu internet viis eurot kuus.

Võimalikud ohud

Turiste käib Vietnamis aga keskmiselt vähem ja seega heade hindadega kaasnevad ka teatud miinused. „Suurem osa kohalikest räägivad väga halba inglise keelt, mistõttu on nendega keeruline suhelda. Sellistel juhtudel aitavad üksnes žestid,“ rääkis ta.

Leedukas lisas, et päris igal pool söömine ei tundu ka ohutu ja puhas. „Mõnes kohas on toit, ütleme, kahtlane. Seega kasutan rakendusi, kus on välisturistide soovitused.“