Ametiühingud protestivad valitsuse plaanide vastu. Nimelt soovib peaminister Petteri Orpo valitsus karmistada tööelu reegleid ja piirata sotsiaalkaitset. Paljud seadusemuudatused on juba ka ettevalmistamisel. Muu hulgas on ametiühingud streigiõiguse piiramise, palgata esimese haiguspäeva ja töötuskindlustuse piiramise vastu. Lisaks on nad välja toonud, et muudatused mõjutavad kõige rohkem just väikese sissetulekuga inimesi ja töötuid.

Loe streigi põhjuste kohta pikemalt ka siit!

Lennud on tühistatud, laevad aga sõidavad

Streik mõjutab ka eestlasi. Viimane Finnairi lennuk Tallinnast Helsingisse tõusis õhku täna hommikul kell 6. „Edasi on kõik lennud 1.–2. veebruaril tühistatud,“ kinnitas Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste. Ta lisab, et reisijad, kellel on ostetud piletid 1.–2. veebruari lendudele, peavad pöörduma otse Finnairi poole või kontrollima, et nende kontaktandmed oleksid broneeringus korrektsed, et lennufirma saaks nendega ise ühendust võtta.

Täpsemad juhised ja seletused on leitavad lennufirma kodulehel.

Tallink on samal ajal teatanud, et Silja Line’i laevad sõidavad täna-homme tavapärase sõiduplaani järgi. Soome laevad ei võta streigi ajal siiski pardale ilma juhita haagiseid.

Streigi ajal sõidavad tavapärase graafiku järgi ka Viking Line’i laevad, kuid ei laadita ega transpordita ilma juhita kaubaveoühikuid. Viking Line soovitab ajakohase info saamiseks siiski jälgida nende kodulehte. Reisi broneerinud kliente teavitatakse muudatustest ka telefoni teel.