Finnairi kommunikatsioonispetsialist Pauliina Palttala sõnab Iltallehtile, et selline juhtum leidis tõepoolest aset. Ta lisab, et Finnair üksikjuhtumi puhul olukorra tagamaid täpsemalt ei kommenteeri. Lisapeatuse tõttu saabus lennuk Kuusamosse plaanitust hiljem.

Ida-Soome politsei teatel ei olnud lennul olnud meessoost isik allunud töötajate antud juhistele ning hakkas personali suhtes agressiivselt käituma. Politsei teatel oli mees personali ähvardanud, kuid olukorraga ei kaasnenud vägivalda.

Piloot otsustas olukorra maandamiseks teha vahepeatus Kuopio lennujaamas, kus politsei eemaldas lennukist ähvardusi teinud reisija.

Ida-Soome politsei ütleb, et oskab juhtumit täpsemalt kommenteerida siis, kui kõik osapooled on sõna saanud. Kolmapäeva hommikuks ei olnud politsei veel lennukitöötajatega rääkinud.

Palttala ütleb, et mõnikord tuleb ette olukordi, kus piloot peab segava reisija tõttu vahepeatuse tegema, kuid ta rõhutab, et üldjuhul on tegemist siiski üksikjuhtumitega.

Palttala sõnul on lennukis esmatähtis ohutus ning lennukitöötajad on erinevate probleemidega tegelemiseks välja koolitatud.

„Sellistes häirivates olukordades hinnatakse olukorda ja edasisi meetmeid alati iga juhtumi puhul eraldi,“ ütleb ta.