Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd ütles, et Turu ja Stockholmi vahel sõitev Baltic Princess jättis Mariehamnis peatuse vahele keerulise ilmaolu tõttu. „Kui on tugev tuul merel, võib kapten otsustada Ahvenamaa peatuse vahele jätta,“ lisas Njörd.

Helsingi ja Stockholmi vahel sõitev Silja Serenade jättis täna öösel Ahvenamaal peatuse tegemata. Tugev tuul raskendab merel navigeerimist. Soome Meteoroloogiainstituut on andnud tuulehoiatuse. Võimalik on lõunatuul kuni 21 meetrit sekundis. Pole veel teada, kas laevad ööl vastu teisipäeva Mariehamni jõuavad. Ühtegi parvlaevaliiklust ei ole tühistatud ega tühistata,“ ütles Nöjd.

Viking Line’I kommunikatsioonijuh Johanna Boijer-Svahnströmi sõnul võib Viking Grace võib läbida ka Mariehamni. Ta lisas, et reisijaid on võimalikest möödasõitudest hoiatatud. „Kaptenid jälgivad olukorda ja teevad otsuse veidi enne saabumisaega.“ Esmaspäeval ega teisipäeval päevakruiise ei toimu.

Ettevõte oli juba varasemalt otsustanud, et Viking Glory opereerib esmaspäeviti ja teisipäeviti Mariehamni asemel Långnäsi kaudu. Laevadel tehakse sadamas tehnilisi hooldustöid.