20.–21. jaanuar
„Rakett 69“ PROTOS

„Rakett 69“ 14. hooaja avasaade, mida saab juba Jupiteris järele vaadata, salvestati PROTO avastustehases. Kahel päeval jaanuaris on PROTO taas raketihuviliste päralt ja lahendamist ootavad erinevad spordi- ja teadusmaailma ühendavad ülesanded.

Eriti tore saab olema pühapäeval, 21. jaanuaril, kui PROTO-sse tulevad taas „Rakett 69“ avasaate 12 osalejat ja aitavad kõigil huvilistel ülesandeid lahendada. Tule ja pane end tulevaste teadusmaailma staaridega proovile!

Põnevaid sportlikke tegevusi jagub neil päevadel tervele perele, sealhulgas on võimalik end proovile panna auklikus lauatennises, lauamängus „Wildest“ ja proovida põnevaid sportlikke „Rakett 69“ ära proovitud nuputamisülesandeid.

Peagi ehitatakse taas hiiglaslikku papist kindlust. Käsi külge panema on oodatud kõik – suured, väikesed, noored ja vanad. PROTO võtab ette eksperimendi, mille käigus valmib ühistöös külastajatega suur ja äge maailm ning põnev ruumielamus, mida on võimalik kogeda ainult ühel nädalavahetusel.

Ehitus algab mõlemal päeval kell 11.30. Ehitamine kestab seni, kuni terve Pantera saal (266,2 m2) täitub pappkastimaastikuga. Võta kaasa loovus, vahvad ehituskaaslased ja tule PROTO-sse!

Ehitusmaterjaliga toetab NEFAB!

Nii valmis labürint eelmisel aastal.

Precious Plastic Estonia on mõttekaaslaste kogukond, kes taaskasutab PROTO-s kohapeal kogutud plastjäätmeid lahedate uute asjade loomiseks ja korraldab ainulaadseid töötube.

Töötubades osalejatele pakutakse tegevusi, mis on kohandatud plasti ringlussevõtu põhitõdede ja kasutatavate meetodite tundma õppimiseks. Samuti saab proovida kätt kasutatud plasti (näiteks pudelikorkide või kottide) taaskasutamiseks ägedate uute asjadena.

PROTO avastustehas on koguperekeskus, kus teadust ja leiutisi tutvustatakse uudse VR-tehnoloogia kaudu. PROTO asub Noblessneri sadamalinnakus aadressil Peetri 10 ja on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11–18.

Jaga
Kommentaarid