Samuti sõitis eelnimetatud liinidel mullu rekordarv sõidukeid – 1,13 miljonit (varasem rekord 1,10 miljonit oli aastast 2021). Rekord tuli ka liinireisides, mida oli möödunud aastal 22 972.

Virtsu–Kuivastu liinil kasvas sõidukite arv võrreldes 2022. aastaga 3,9% (823 000) ja reisijate arv 5,5% (1 741 563). Reiside arv kasvas samal ajal 0,6% (17 112). Rohuküla–Heltermaa liinil kasvas sõidukite arv 1,7% (309 815) ja reisijate arv 3,4% (670 000), samal ajal kui reiside arv kasvas 0,4% (5860).

Lisaks oli 2023. aasta kliendirahulolu indeks TS Laevade kõigi aegade parim ehk 78%.

„Lõppenud aasta tõi endaga kaasa rekordid, mis panid meid ka proovile, ent hea on tõdeda, et seitsme aasta jooksul, mil oleme suursaarte ja mandri parvlaevaliiklust opereerinud, oleme lihvinud maha üksjagu teravaid nurki ning suurendanud omavahelist koostööd nii organisatsiooni sees kui välispartnerite ning ennekõike saartega,“ võtab rekordaasta kokku TS Laevade juhatuse esimees Indrek Randveer.

Tema sõnul võib möödunud aastaga igati rahule jääda, ent kindlasti loorberitele puhkama jääda ei saa.

Uus aasta tuleb põnev

„Alanud 2024. aasta saab olema põnev, sest seisame uue parvlaevahanke lävel ning selle tulemusi me praegu ette ennustada ei oska. Küll aga on kindel, et aastani 2026 opereerib suursaarte parvlaevaliiklust TS Laevad ning selleks, et seda parimal võimalikul viisil teha, arendame klientide paremaks teenindamiseks oma inimeste oskusi, tehnoloogiat ja ka parvlaevu,“ avab Randveer uue aasta plaane.

Alanud aastal toimuvad kahe parvlaeva suuremad hooldustööd dokis, mis võtavad paariks nädalaks laevad liinilt ära. Esimene neist juba märtsikuus Saaremaa liinil, kui dokki suundub parvlaev Tõll, mida asendab tööde ajal parvlaev Regula. Teine suurem dokitöö on planeeritud oktoobrisse, mil Hiiumaa liinil sõitvale parvlaevale Leiger tehakse suurem hooldustöö Tallinnas. Leigrit asendab samuti parvlaev Regula.

„Arusaadavalt võib see reisijatele kaasa tuua mõningaid ebamugavusi, kuid TS Laevade meeskond on nendeks töödeks planeerinud optimaalseima ajaakna ning hooldustöödele vaatamata saartele keegi viimata ei jää,“ kinnitab Randveer.

Ta lisab, et nii saarteelanikele kui külalistele on aasta algusest avatud piletimüük terveks kalendriaastaks ning juba saab ette soetada e-pileteid ka suveks ja isegi jõuludeks.