Kui esimeses osas on peakangelane Kevin tõesti jõulude ajal üksinda kodus, siis teises osas seikleb ta New Yorgis. See kõik juhtus 1992. aastal. Seal kohtab ta loomulikult neid samu kurikaelu, kes talle esimeses osas nii haledalt alla olid pidanud vanduma.

Meenutame, et Kevinil oli juhuslikult kaasas isa krediitkaart, mis võimaldas tal suures linnas edukalt hakkama saada. Portaal BetCarolina.com toob välja, kui palju maksis Kevini reis toona ja mis see maksaks tänapäeval.

Esiteks peatus Kevin üheks ööks Grand Plaza hotellis, kus öö maksis pühade ajal 1100 dollarit. Täna saaks sarnase toa sel ajal 3480 dollariga ühe öö eest.

Hotellis viibitud ajaga suutis poiss lisakulu tekitada 967,43 dollari eest. Toona oli see päris korralik arve, kuid 2023. aastal maksaks ta selle eest juba veidi üle 2000 dollari.

Kevin ostis filmi jooksul kokku 16 jäätisepalliga jäätist, mis toona maksis 18 dollarit, aga täna tuleks tasuda lausa 96 dollarit.

Kõik filmifännid mäletavad ka tema käiku mänguasjapoodi nimega Duncan’s Toy Shop, kus ta kulutas 23 dollarit. Sama ostu eest tuleks 2023. aastal välja käia 51,37 eurot.

Niisiis, kus sa sooviks täna New Yorgis käia Kevin McCallisteri jälgedes, siis kuluks sul 5917 dollarit ja kübeke enamgi.