Messi korraldaja, Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretäri Merike Hallik sõnul ei ole vaatamata keerulisele majanduslikule olukorrale eestlaste reisimisind kuhugi kadunud ning ka tänavune aasta näitab reisimise kasvu. „Huvi tulevase Touresti vastu on nii suur, et seekord paikneb turismimess oma pika ajaloo suurimal pinnal, hõivates messikeskust tervikuna,“ lisas Hallik.

30 aastat messireise korraldanud Karol reisibüroo juhataja Margus Parve imestab messi suuruse üle: „Väga korralik messipind – meie riigi jaoks väga ilus number. Lähiriikides toob suure messikeskuse äärest ääreni täis vaid Stockholmi ehitusmess, millel on messipinda ca 70 000 ruutmeetrit. Samas rootslasi on ka 10 miljonit.“

„Kui ülejäänud messid maailmas rõhuvad pigem B2B kohtumistele ning tavakülastajatele on vähem pakkumisi, siis Tourest on arvestatav üritus just lõpptarbijale ehk reisijale,“ lisas Parve.

Traditsiooniliselt on messil temaatilised hallid nagu siseturismile pühendatud Puhka Eestis, rahvusvaheline peahall Global Village ning maitseelamusi pakkuv Elamused ja maitsed. Esmakordselt avatakse messil ka uuenduslik ja üllatuslik kauplemisala Pööningubasaar.

„Kõiki saladusi me veel välja ei hõiska, kuid kindlalt võin öelda, et nii mitmekesist ja huvitavat sisu ning turismisektori parimaid, ainult messil saadavaid eripakkumisi ei ole kuskil mujal Eestis, Baltikumis ega ka veebis,“ lisas Hallik. „Piltlikult öeldes saab messikülastaja kolme päevaga teha korraliku reisi ümber maakera, avastada erinevaid sihtkohti, tegevusi, maitseid ning kogeda elamusterohket messimelu. Ootame kindlasti publikurekordit!“

8.–10. veebruarini toimuv turismimess Tourest tutvustab messikülastajatele nii tuttavaid kui ka täiesti uusi reisivõimalusi ja elamusi laiast maailmast ning Eestist, aitab leida vastused reisimisega seotud küsimustele ning pakub hulganisti ideid ja inspiratsiooni reisiseiklusteks. Tourest 2024 piletimüük on avatud aadressil tourest.ee.