Kokku süüdistatakse 14 töötajat. Varastatud esemed, sealhulgas umbes 13 000 eurot sularaha, konfiskeeriti töötajate rühmalt Tenerife lennujaamas, kirjutatakse avalduses.

Samas uuritakse veel 20 töötajat. Tenerife lõunapoolne lennujaam teenindab aastas umbes 11 miljonit reisijat, kellest enamik on Euroopa turistid.

Uurimine algas pärast seda, kui reisijatelt tuli mitmeid kaebusi pagasist kadunud esemete kohta. Vargused toimusid siis, kui pagasit paigutati lennukite lastiruumi, teatas politsei. Väidetavad vargad avasid pagasiruumis kohvrid, võtsid sealt väärtesemed välja ja sulgesid kohvrid seejärel uuesti.

Ametivõimud konfiskeerisid 29 luksuskella, 120 ehet, 22 mobiiltelefoni ja mitmesuguseid elektroonikaseadmeid. Politsei usub, et kahtlustatavad müüsid esemeid edasi internetis või kohalikes kauplustes.

Ka eestlased sattusid Tenerifelt tagasi lennates varguse ohvriks. Delfi Reisijuht kirjutas detsembri algul, et suur seltskond eestlasi lendas Tenerifelt Riiga ja väga paljudel oldi märgatavalt kohvris sobratud ja nipet-näpet ära võetud. Varastatud oli kinnisest lõhnakarbist lõhn ja ka sularaha.

Kui valite silmatorkava pagasi – näiteks erksavärvilise kohvri –, siis võite vähendada tõenäosust, et keegi võtab teie koti kogemata ära. Kui teil on tavaline must kohver, tehke see äratuntavaks, lisades sellele värviline pagasirihm või pael. Ka lukud võivad aidata vargusi ära hoida.