Kuutsemäe suusakeskuse turundusjuht Erlend Aav kinnitas, et laupäeval kadus paariks tunniks keskusest elekter. „Otepääl ja Valgamaal üldiselt on lund väga palju, mistõttu on elektriliinid lumekoormuse all ning seetõttu kaob paratamatult elekter,“ rääkis Aav, kelle sõnul olid keskuse külastajad mõistvad.

Kuigi spordikeskust tabas pilkane pimedus, ei vasta Aava sõnul Õhtulehes kirjutatu tõele. „Inimesed ei olnud kindlasti tõstukitel lõksus. See on faktiviga,“ kinnitas Aav. Spordikeskuse külastajatele pakuti elektrikatkesuse tõttu ka kompensatsiooni - näiteks võimalust külastada Kuutsemäe suusakeskust mõnel muul päeval.

Detsembris maha sadanud lumi on Kagu-Eestis põhjustanud hulgaliselt elektrikatkestusi, mistõttu just Valga- ja Võrumaal on pidanud inimesed pikka aega hakkama saama ilma elektrita.

Võru- ja Valgamaa piiril asuvas Karula rahvupargis on paks lumi murdnud hulgaliselt puid sõiduteedele ja ka elektriliinidele ning sellepärast on tekkinud pikka aega kestnud elektrikatkestused.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.