Otsid täiuslikku talvepuhkust? Alates pidulikest valgusnäitustest kuni lumiste suusaradadeni, Euroopas ei tule puudust ahvatlevatest võimalustest, kirjutab EuroNews.

Talve saabudes eelistavad eurooplased aga just linnareise, leidis veebipõhine reisibüroo Trip.com, kes analüüsis Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia ja Suurbritannia reisijate lemmikpaikasid talvel.

Vaadeldes andmeid novembri lõpust kuni 2022. aasta märtsi alguseni ning 2023. aastaks samaks perioodiks kavandatud reiside kohta, leiti, et kõige populaarsemad on ikka suurlinnad. Eelkõige London, Barcelona ja Pariis.

Aastal 2022 oli Berliin sakslaste seas kõige populaarsem talvine reisisihtkoht, järgnesid Frankfurt ja München. Ka tänavu on pealinn jätkuvalt populaarne. Esikümnesse jõudsid ka Köln ja Stuttgart.

Kodumaised sihtkohad on kõige populaarsemad

Väljaspool Saksamaad on sakslaste seas esikohal Barcelona, London ja Madrid. Valik näitab, et eelistatakse just uhkete pidustuste poolest tuntud suurlinnu.

Hispaania kodanikele meeldib niisamuti jõule kodumaal tähistada, sest ka nende jaoks on Madrid ja Barcelona parimad sihtkohad.

Siiski pole Hispaania populaarne mitte ainult kohalike elanike seas: 2022. aastal oli see kõige rohkem külastatud sihtkoht ELis rahvusvaheliste turistide seas. Kokku veetsid turstid 271 miljonit ööd Hispaania majutusettevõtetes.

Hispaania turistide seas on 2023. aastal populaarseteks talviseks sihtkohtadeks tõusnud samuti London ja Pariis, millele järgnevad Malaga, Rooma, Bilbao, Valencia, Mallorca ja Sevilla.

Prantslaste jaoks on Pariis talvel peamine sihtkoht. Järgnevad London, Lyon ja Rooma. Kümne parima hulka kuuluvad ka Nizza, Barcelona, Madrid, Marseille, Lissabon ja Milano.

Eurostati andmetel reisis 2022. aastal rohkem kui kolmveerand Prantsusmaa elanikku.