Zimbabwe suurimas rahvuspargis on veeaukude kuivanud orgudes hukkunud vähemalt sada elevanti, teatas Rahvusvaheline Loomakaitse Fond (IFAW).

IFAW andmetel on pikaajaline kuiv hooaeg kahandanud Hwange rahvuspargi kunagised rikkalikud veekogud mudasteks lompideks.

Vähemalt sada elevanti on veepuuduse tõttu surnud, teatas IFAW avalduses.

Hwange rahvuspark on üle 14 600ruutkilomeetrine ja seal elab umbes 45 000 elevanti. Kuigi rahvusparki on tehislikult tekitatud 104 veekogu, ei piisa neist elevantide janu kustutamiseks, sest suur osa neist on kuivad ja praegu on rahvuspargis äärmiselt palav. Kuumus kuivatab olemasolevaid veekogusid ning sunnib metsloomi toidu ja vee saamiseks pikki vahemaid kõndima.

Zimbabwe rahvusparkide ja metsloomade eest vastutavad võimud teatasid juba septembris, et paljud loomad on rahvuspargist kolinud naaberriiki Botswanasse vett ja toitu otsima.

„Loomade oodatavat surma tuleb vaadelda kui sümptomit sügavalt juurdunud ja keerukatest probleemidest, mis mõjutavad piirkonna loodusvarade kaitset ja mida kliimamuutus veelgi süvendab,“ ütles IFAW ekspert Phillip Kuvawoga AFP-le.

Zimbabwes elab umbes 100 000 elevanti.