Lõunaeestlane usub, et kõige maagilisem kingitus on aeg lähedastega!

Kuigi lõunaeestlase meelelaad on enamasti rahulik, meeldib ka temale vahel mõni teravam elamus.

Võhandu jõgi ja sellel triivivad parved ootavad nii lapsi kui ka täiskasvanuid talvisele Võhandu jõe parvematkale. Natuke adrenaliini ja palju loodust!

Maalilises Taevaskojas saab talvist loodust nautida veel mitmel moel. Masinasõpru rõõmustab elamus karakatitsaga Peipsi järvejääl. Karakatitsad on kohalike Peipsi kalurite iseehitatud masinad, millel all suured lennukirehvid, millega saab talvisel Peipsil ikka kogu täiega lustida.

Tartus saab välitingimustes mängida ulmestsenaariumil põhinevat orienteerumismängu „Lost fear“, mis põimib kokku maastikul liikumise ja meeskonnatöö. Põnevusest, adrenaliinist ja elamustest siin puudust juba pole.

Lõunaeestlast valdab õnnejoovastus, kui ta lumiselt nõlvalt alla kihutab!

Pole midagi paremat kui see võimas vabaduse tunne lumiselt mäelt alla laskudes. Külm tuul näpistab põski, süda rõkkab rõõmust ja lumi sahiseb vastu. Mõte on vaba argipäevast. Mõtled vaid, et millal mul viimati päriselt nii tore oli. Kõik talientusiastid teavad, millest me räägime. Kalevipoja Koja tuubirada ja uisuväljak pakuvad talvist meelelahutust mõnusalt koduses võtmes. Kui endal uiske pole, saab neid muuseumist laenutada! Väike-Munamäe suusakeskus MUNAKAS ja Kuutsemäe suusakeskuse nõlvad Otepääl pakuvad sõidurõõmu edasijõudnutele ning väljakutset ja arenemisvõimalusi algajatele.

Lõunaeestlane naudib lumes mürgeldamise järel võimalust keha saunas soojaks kütta!

Pärast pikka lumetralli tuleb keha saunas soojaks kütta ja kondid sooja vanni ligunema saata. Lõunaeestlane oskab seda hästi. Selleks puhuks on korraldatud terve üritus. Unusta Ironman, meil on oma Saunafest, kus saab saunade vahel orienteeruda! Rääkimata veel Euroopa saunamaratonist. Tuli on juba all!

Toidupada suitsusaunas Otepääl pidi lisaks ihule ka hinge puhtaks saama. Palavalt armastatud Värska kuurortravikeskuses ja Kubija hotell-loodusspaas on aga jällegi nii palju vanne, et neis võib muliseda kevadeni.

Lõunaeestlane ei ütle kunagi ära ühest heast peost!

Kui meel on viimaks ergas ning keha puhas ja puhanud, võiks ka hingele midagi head pakkuda. Eestlane on laulurahvas – seda saad kogeda 27. jaanuaril, kui Otepää keskväljakul laulavad 50 koori ja ligi tuhat lauljat maagilise lumevaikuse helisevaks Otepää Talveöölaulupeol. Esitusele tulevad armastatud laulud Eesti rokiklassikast! Samuti toob kogu Lõuna-Eesti ühine suurprojekt Tartu 2024 siia põnevaid üritusi.

Kas sulle tundub kõik eelnev natuke põnev, äärmiselt lõbus ja eriti lõõgastav?

Kui jah, siis on suur tõenäosus, et sulle kuluks igati ära üks lumine talvepuhkus Lõuna-Eestis koos pere või heade sõpradega. Oled väga oodatud Lõuna-Eesti lumiste mändide alla puhkama!

Tule puhka nagu lõunaeestlane ja suusata end sauna. Lumised nõlvad ootavad lustijaid ja saunaahjul on tuli all!

Tule kogu perega!

Jaga
Kommentaarid