Hispaania pealinn on jõulude ajal linna saabuvate külastajate tõttu võtnud kasutusele nn musta taseme meetme, kirjutab EuroNews.

Meetme eesmärk on tagada turvalisus ja liikuvus linnas ning seda rakendatakse ainult siis, kui avalikud ruumid ja transport on erakordselt ülerahvastatud.

Politsei jälgib kõige tihedamini ummistunud tänavaid taevast, kasutades selleks droone. Kui inimeste sissevool on saavutanud maksimumi, suletakse tänavad, võimaldades jalakäijatel piirkonnast lahkuda, kuid mitte siseneda.

Pühade ajal jälgivad olukorda umbes 450 munitsipaalpolitseinikku ja kuni 850 täiendavat ametnikku. Eeldatavasti mõjutavad erimeetmed nii ühistransporti kui ka eratransporti.

Milliseid Madridi linnaosasid võivad sulgemised mõjutada?

Kuigi suuresti on mõjutatud kogu Madrid, on Madridi maakonnavalitsuse jaoks kriitilised punktid Preciadose ja El Carmeni tänavad, Plaza del Celenque, Calle Alcalá osa Plaza de Cibelese lähedal ja Gran Vía.

Turistide arv Hispaanias on kasvanud terve aasta vältel, mitte ainult detsembris.

2022. aasta esimese 10 kuu jooksul käis Hispaanias puhkusel 74,7 miljonit turisti, mis on 18,2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Oktoobris, mis ei ole tüüpiline turismikuu, külastas riiki 8,17 miljonit välisturisti. See on 13,9 protsenti rohkem kui 2022. aasta oktoobris.

Rahvusvahelise turismi kasvu panustasid enim Saksamaa, Prantsusmaa, Ühendkuningriik, Venemaa ja Põhjamaad.

„Me muudame oma turismi ajaloolist olemust,“ ütles Hispaania tööstus- ja turismiminister Jordi Hereu. „Hispaania on jätkuvalt juhtpositsioonil, sektori taastumine on absoluutne ja täielik.“

Iga riiki saabunud turist kulutas oktoobris keskmiselt 1260 eurot, see on pea 10% rohkem kui 2019. aasta oktoobris. Ka igapäevasd kulutused on kasvanud: iga turist kulutas oktoobris 185 eurot päevas, mis on 15 protsenti rohkem kui 2019. aastal.

Turismikulutuste suurenemise peamine põhjus on hinnatõus. Mais 2023 olid hinnad võrreldes 2019. aastaga 15 protsenti kõrgemad.