5. detsembril maandus esimest korda Pärnu lennuväljal Airbus A320, tähistades ettevõtte Magnetic MRO ajutist laienemist Pärnu lennujaama. See erandlik samm on osa ettevõtte laienemise strateegiast, et suurendada oma lennukihoolduse mahtu Eestis ja luua juurde uusi töökohti.

Tallinna angaarides pole piisavalt ruumi

„See laienemine Pärnusse on kohandatud vastusena meie Tallinna angaaride ruumipuudusele, eriti kõrghooajal. Pärnu lennujaama uue angaari ajutine kasutuselevõtt annab meile hädavajaliku ruumi, et vastata kasvavale nõudlusele ja jätkata oma klientide teenindamist Magnetic MRO-le omase kvaliteediga. Kui Pärnu projekt osutub edukaks, loome sellega eeskuju tulevikuks, avades uued uksed ja võimalused ka järgmistele koostöödele,“ selgitas Magnetic Group operatiivjuht Jan Kotka.

Sel aastal Pärnus valminud uues angaaris hooldatakse Airbus A320 lennukit, mis kestab ligikaudu kolm kuud. Projekti raames teevad koostööd Magnetic MRO, lennuoperaator ning lennuki liisingufirma. Planeeritud tööde lõpp on 2024. aasta esimene kvartal, misjärel läheb lennuk Lõuna-Euroopasse tagasi.

Aavo Kuus, Magnetic Groupi arendusjuht, kes on Tallinnasse hooldusesse toonud maailma tuntumate lennufirmade lennukid, lisab, et ettevõtte laienemine Pärnusse peegeldab Magnetic Groupi kohandumist turumuutustega. „See ei ole ainult vastus praegusele väljakutsele, vaid ka osa meie visioonist tulevikuks. Me uurime pidevalt uusi võimalusi ja koostöösuhteid, mis aitavad meil kasvada ja pakkuda parimat teenust meie klientidele,“ sõnab ta.

Magnetic MRO on osa globaalsest lennundusettevõttest Magnetic Group. Ettevõte pakub laia valikut hooldus- ja remonditeenuseid lennukitele, mootoritele ja muudele lennunduskomponentidele. Magnetic Group Eesti üksuses töötab umbes 450 inimest ja lähiaastatel on vajadus ligi saja uue lennukimehhaaniku järgi.