Lund sadas maha üle 50 cm. Saksamaa ilmateenistus andis laupäeval välja 2. ja 3. taseme hoiatused tugevate lumesadude kohta Baieri ja Baden-Württembergi lõunaosas, mis põhjustas märkimisväärseid häireid lennu- ja maismaatranspordis.

Lumesadu hakkas piirkonda mõjutama juba 1. detsembril, põhjustades häireid Müncheni lennujaamas (MUC), kus lennud hilinesid ja mitmed tühistati. See on Saksamaa suuruselt teine lennujaam.

Müncheni rongliikluse kaos laupäeval tugeva lumesaja tõttu.

Lisaks põhjustas tugev lumesadu 2. detsembril märkimisväärseid tühistamisi nii lennu- kui ka rongiliikluses, teatas Reuters. Ka Eesti ei jäänud Müncheni ilmaoludest tulenevatest lennuprobleemidest puutumata.

„Halvad ilmaolud Saksamaal mõjutasid veidi ka meid – 02. detsembril jäid seetõttu ära Lufthansa Münchenist saabuv ja väljuv lend ning airBalticu Münchenist saabuv ja väljuv lend. Hetkel ei ole meil infot, et ilm lende Eestisse jätkuvalt mõjutaks,“ selgitas Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste.

„Juhul, kui ilmaolud on keerulised, soovitame reisijatel jälgida jooksvalt lennuplaani ning juhul, kui lennuplaanis peaksid toimuma muudatused, annab lennufirma sellest kindlasti ka reisijatele teada,“ lisas ta.