Hiina teatas uuest viisapoliitikast 24. novembril. Riik püüab meelitada külastajaid riiki äri- kui turismitegevuse eesmärgil, teatab EuroNews. Alates 1. detsembrist lubatakse Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Hollandi, Hispaania ja Malaisia kodanikel siseneda Hiinasse kuni viieteistkümneks päevaks ilma viisata. Katseprogramm kehtib ühe aasta.

Rahvusvaheline reisimine Hiinasse ei ole veel pärast koroonapandeemiat piisavalt taastunud.

Hiina ranged pandeemiameetmed, mis hõlmasid nõutavat karantiini kõigi saabujate suhtes, takistasid paljusid inimesi peaaegu kolm aastat riiki külastamast. Piirangud tühistati selle aasta alguses, kuid rahvusvaheline reisimine ei ole veel jõudnud tagasi pandeemia-eelsele tasemele.

Hiina lubas varem Brunei, Jaapani ja Singapuri kodanikel riiki siseneda ilma viisata, kuid peatas selle pärast COVID-19 puhangut. Juulis taastas Hiina Brunei ja Singapuri jaoks viisavaba sissesõidu, kuid Jaapani jaoks ei ole seda veel tehtud.

Immigratsioonistatistika kohaselt registreeris Hiina aasta esimese kuue kuu jooksul 8,4 miljonit välismaalase sisse- ja väljarännet. See on võrreldav 977 miljoniga kogu 2019. aastal, mis oli viimane aasta enne pandeemiat.

Kuidas veel lihtsustab Hiina eurooplaste reisimist?

Sel aastal on eurooplaste huvi Hiina kui turismisihtkoha vastu järsult kasvanud.

Veebipõhise reisibüroo Trip.com andmed näitavad, et võrreldes 2022. aastaga on Euroopast Hiinasse tehtavate broneeringute üldkogus 663 protsent kasvanud. 2019. aastaga võrreldes on see arv peaaegu 29 protsenti rohkem.

Andmed näitavad, et Ühendkuningriigi ja Saksamaa elanike seas oli ülemaailmselt Hiina väga populaarne sihtkoht.

Shanghai jääb eurooplaste seas kõige populaarsemaks sihtkohaks oma ahvatleva modernsuse ja traditsioonide seguga, järgnevad Peking, Guangzhou ja Shenzhen.

Sanya, Hiina Hainani saare lõunaosas asuv rannalinn ja Chengdu - Edela-Hiina Sichuani provintsi pealinn - on uued sihtkohad.

Lisaks uutele viisavabadusskeemidele soodustab riik veelgi sissetulevat turismi, edendades kultuurilisi ja ajaloolisi vaatamisväärsusi. Hiina parandab ka turismiinfrastruktuuri, investeerides tehnoloogiasse, reisijuhtidesse ja e-maksesüsteemidesse.