Ryanair loobub 2024. aasta suvel lendudest paljudesse populaarsetesse linnadesse suurenenud lennujaamatasude tõttu. Näiteks vähendab lennufirma lende Ühendkuningriigist Farosse ja Portosse.

Lisaks vähendatakse Madeira saarestikus baseeruvate lennukite arvu poole võrra. Ryanair on hoiatanud, et võib sulgeda seal oma baasi täielikult, nagu on tehtud Ponta Delgada saarestikus Assooridel.

Ryanairi juht Michael O’Leary kritiseeris ANA Aeroportos de Portugali kehtestatud uusi tasusid. „Kahjuks peame teatama kärbetest, sest oleme hiljuti langenud ANA/Vinci monopoli ohvriks, mis on tõstnud erakordselt palju lennujaamatasusid järgmiseks aastaks,“ ütles ta. O’Leary nimetas seda Ponta Delgada baasi sulgemise põhjuseks sel talvel.

„Kui ANA jätkab viimaseid monopoolseid hinnatõuse kuni 2024. aastani, siis kavatseb Ryanair vähendada ühte oma kahest Madeiral asuvast lennukist ja vähendada oluliselt sõiduplaane Farosse ja Portosse 2024. aasta suveks,“ lisas O’Leary

Portugali lennujaamatasud raskendavad turismi taastumist pärast pandeemiat. Lennujaamatasud tõusevad Portugalis 2024. aastal keskmiselt 14,6 protsenti.

„ANA monopol peaks järgima teiste suurte Euroopa lennujaamade, näiteks Hispaania eeskuju ning külmutama või vähendama tasusid, et aidata stimuleerida liiklust ja turismi taastumist Portugalis pärast pandeemiat,“ märkis O’Leary.