Hiina suurim lennufirma seisis silmitsi tehnilise probleemiga, mille lahendamine võttis aega umbes kaks tundi. Vahepeal tormasid kliendid ostma odavaid pileteid, mis olid saadaval Hiina Sichuani pealinna Chengdusse ja sealt edasi erinevatesse linnadesse.

Kuigi piletid maksid vaid üks kuni neli eurot ja tegu oli tehnilise veaga, otsustas lennufirma need siiski kehtivaks jätta. Sarnaseid juhtumeid on lennunduses juhtunud varemgi. Mõnikord müüakse pileteid palju odavamalt, kui need peaksid olema, kas inimliku eksimuse või lennuhindu määravate keeruliste süsteemide vigade tõttu.

Lennupiletite hinnad määratakse sageli keeruliste algoritmide abil, mis kohandavad neid selliste andmete alusel nagu nõudlus teatud marsruutide järele. Neid võivad täiendavalt kohandada ka lennupileteid müüvad veebipõhised reisibürood. Mõnikord juhtub sarnane olukord nagu Hiina lennufirmal, kui reisibürood pakuvad hindu, mis erinevad oluliselt lennufirma otsestest hindadest – kas inimliku vea või süsteemi tõrke tõttu.

On olemas erinevaid veebilehti, mis keskenduvad just selliste vigade üles leidmisele, et inimestel oleks võimalik üliodavalt lennupileteid osta. Üks neist on veebileht nimega SecretFlying, kust on välja toodud odavad lennupakkumised ja hinnastamisega tehtud vead on samuti veebilehel üles loetletud. Info saamiseks tuleb liituda veebilehe uudiskirjaga, sest ainult selle kaudu saadetakse esimesena info odavatest lennupiletitest.

Odavate lennupiletite soetamiseks tasub silm peal hoida ka veebilehtedel Skyscanner ja Google Flights.