2023. aasta suvel Narva raekojas avatud virtuaalne ekspositsioon võimaldab tutvuda Narva linnaga, nagu seda tunti enne teist maailmasõda ja 1944. aasta pommitamist. Sõjaeelne linn on säilinud vaid fotodel ja mõne eaka linnakodaniku mälestustes.

Ekspositsioonil saavad virtuaalreaalsuse prillide abil külalised näha ja hinnata vana Narva hiilgust. Uudistajad leiavad end eelmise sajandi alguse raekojaplatsilt ja kuulevad hämmastavaid, mõnikord naljakaid ja liigutavaid lugusid sõjaeelse Narva elanikest, saavad „jalutada“ ja isegi sõita taksoga läbi naabruskonna tänavate. Näitusesaalis saab tänu linna 3D-maketile tahvelarvutitele ja vaegnägijatele mõeldud kombatavale maketile uurida üksikasjalikult vana Narva märkimisväärsemaid hooneid ning tutvuda kuulsate linnakodanike lugudega. Vähesed teavad, kuid vana Narva oli oma mõõtmetelt võrreldav Tallinna vanalinnaga, ning seda nimetati Põhjamaade barokkpärliks ja üheks maailma kaunimaks linnaks.

Kui pärast virtuaalreaalsuse seiklust tunnete, et tahate sukelduda tõelisse reaalsusesse, võite jätkata jalutuskäiku Narva ajaloolises keskuses raekoja ekskursioonil või külastada linnas tänaseni säilinud kohti, millest saate teada, kui lahendate tahvliarvutitel olevaid mõistatusi. Raekoja ekskursioonil osalemine on aasta lõpuni soodushinnaga kolm eurot inimese kohta.

Virtuaalset ekspositsiooni saab külastada nii individuaalselt kui ka grupiga. Sobib hästi lastega peredele ja kooligruppidele! Korraga mahub kuni 40 inimest. Gruppidele pakutakse ka kombineeritud teenust, mis sisaldab virtuaalset seiklust Narva raekojas, raekoja või vanalinna ekskursiooni ja Victoria bastioni külastamist giidiga.

Näitus on avatud iga päev kell 10.00-17.00. Virtuaalnäitusele ja ekskursioonile registreerimine on kohustuslik, sest sellest sõltub näituse ürituse keel.

Lisainfo: +372 5866 9080, vr@narva.ee, vr.visitnarva.ee.

Ärata vana Narva linn!

Narva

Jaga
Kommentaarid